Hyppää sisältöön

Kärpät tyly isäntä – nollasi HPK:n ja tarrasi kiinni Suomen mestaruuteen!

Kärpät voitti HPK:n 2-0 SM-liigan viidennessä loppuottelussa.

Näillä maaleilla Kärpät kaatoi HPK:n 5. finaalissa
Näillä maaleilla Kärpät kaatoi HPK:n 5. finaalissa
Joska Saarinen

OULU. Kasvavat panokset näkyivät, kun Kärpät ja HPK kamppailivat voitosta SM-liigan finaalisarjan viidennessä ottelussa.

Pelaaminen oli tarkempaa ja virheitä välttelevää, vaikka se ei hirveästi tunnetta syönytkään.

Kärpät oli pienten marginaalien taistossa parempi maalein 2-0. Ratkaiseva ero joukkueiden välille tuli maalinteon tehokkuudessa.

Suomen mestaruus on Kärpille katkolla, kun se johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Mestaruus voi ratketa, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina Hämeenlinnassa.

Kivihalme ja Karvinen maalintekijöinä

Kärpät katkaisi ottelun alussa HPK:n väkevän rynnistyksen ajassa 2.48, kun Teemu Kivihalme teki ottelun avausmaalin.

Maali syntyi, kun HPK:n maalivahti Emil Larmi pudotti Kärppien Jani Hakanpään laukauksen eteensä**. Radek Koblizek** nappasi irtokiekon, kiersi maalin ja tarjosi Kivihalmeelle vetopaikan tyhjään maaliin.

HPK hallitsi avauserän tapahtumia Kärppien maalin jälkeenkin. Laukaukset ensimmäisessä erässä olivat vieraille 17-4.

Toisessa erässä puntit hieman tasoittuivat. HPK oli todella lähellä tasoitusta erän puolivälissä, kun Jere Innala tarjoili Markus Nenoselle loistavan tekopaikan. Nenosella oli edessään puolityhjä maali, mutta hän laukoi kiekon päin Kärppien maalivahtia Veini Vehviläistä.

Kärpät teki illan toisen osumansa juuri ennen erätaukoa. Nelosketjun Otto Karvinen katkaisi HPK:n Niclas Almarin syöttöyrityksen ja karkasi läpiajoon. Karvinen sai kiekon ohi HPK:n Larmin, vaikka harhautus ei täysin onnistunutkaan.

– Karvinen yritti harhauttaa rystylle räpyläpuolelle, samaan aikaan kiekko karkasi ja liruikin Larmin jalkojen välistä sisään, Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta kertasi Yle Puheen lähetyksessä.

Päätöserässä Kärpät puolusti erinomaisesti johtoaan eikä HPK:lla ollut yhtä ylivoimamahdollisuutta lukuun ottamatta juuri huippupaikkoja maalintekoon.

Aivan lopussa HPK oli lähellä maalia, mutta Kärppien maalivahdin Vehviläisen huippupelastukset sekä puolustaja Mikko Niemelän uhrautuva heittäytyminen pitivät oululaisten maalin puhtaana.

Lue lisää:

Kommentti: SM-liigan finaaleissa tapahtuu jotain niin poikkeuksellista, että meidän kaikkien pitää ottaa siitä oppia

Jenna, 15, antoi Kärppien joukkueelle koskettavan lahjan, joka saattoi kääntää koko finaalisarjan: "Merkitsee enemmän kuin voitto tai tappio"

Kärpät tasoitti SM-liigan finaalit! Yllätysratkaisija iski HPK:n verkkoon kaksi maalia

HPK:n päävalmentaja selitti omituista päätöstään ratkaisuhetkillä – maalivahti myönsi yrittäneensä huijata: "Kaikki pitää yrittää"

Suosittelemme sinulle