Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kärpille on tarjolla tänään Suomen mestaruus, mutta HPK:n pelaajat tekivät toisilleen pikkujäynää ennen pakkovoittoa – ”30 äijää on ihan sekaisin kopissa”

HPK:n harjoituksissa kuudennen finaalin kova panos ei ole näkynyt.

HPK
HPK pelaa selkä seinää vasten torstaina Kärppiä vastaan. Kuva: Markku Hyttinen / All Over Press
Petri Hänninen,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon SM-liigan mestaruus on tänään torstaina katkolla Kärpille, kun kuudes finaali pelataan Hämeenlinnassa.

Kotijoukkue HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen antoi vappuaattona pelaajilleen vapaapäivän, mutta vappupäivänä joukkue oli jäällä. Aamuharjoituksissa oli näkyvissä jopa jonkinlaista pikkujäynää. HPK:n pelaajat kujeilivat keskenään.

– 30 äijää on ihan sekaisin kopissa. Siellä on hyvä olla yhdessä. Tämä on yksi parhaimpia joukkueita taidollisesti ja tunnelmaltaan, missä on saanut pelata, maalivahti Emil Larmi tunnelmoi.

Myös päävalmentaja Pennanen hehkuttaa tilannetta, vaikka tilanne on tukala.

– Tämä on aivan mahtava tilanne. Jäältä aisti, että olemme todella hyväntuulinen ja luottavainen joukkue. Veljeys näkyy edelleen. Isossa kuvassa meidän ei tarvitse muuttaa mitään, Pennanen sanailee.

– Selkää seinää vasten painaminen on itse asiassa aika vapauttavaa. Kaikki epäolennainen poistuu mielestä. On vain se peli ja se hetki

HPK:n pelaajilla oli leikkisä tunnelma vappupäivän harjoituksissa.
HPK:n pelaajilla oli leikkisä tunnelma vappupäivän harjoituksissa. Kuva: Yle

Paineita varmasti osaltaan laskee se, että HPK on jo nyt kauden yllätystarina. Viime kaudella HPK jäi ulos pudotuspeleistä, kun se oli runkosarjassa vasta 12:s. Töitä on tehty pitkään, sillä vuosi sitten joukkue oli jo vetämässä kesätreenejä. Nyt vuoden kovan harjoittelun aikana aiemmat virheet on korjattu. Tulosta on tullut kuuluisalla pitkäjänteisellä työllä. HPK on nyt mukana tekemässä historiaa, kun SM-liigafinaaleita pelataan ensimmäistä kertaa toukokuun puolella.

– Arki on ollut meillä pitkälti kunnossa. Kolmessa vuodessa täällä on saatu vietyä tiettyä sapluunaa eteenpäin. Olen aina uskonut finaalimahdollisuuksiin, vähän lapsenuskoisestikin. Olemme pystyneet näyttämään sen nyt muillekin, Larmi sanoo.

– Viime vuonna päävalmentaja teki vähän virheitä. Niistä on opittu. Tälle vuodelle on tehty muutoksia. Totta kai tässä on sattumaa. Mutta olemme keskittyneet päivittäisen työnteon laatuun, Pennanen painottaa viimeisenä kehityksen avainta.

Viidennessä finaalissa tiistaina HPK voitti ottelussa laukaukset 53–25, mutta teki nolla maalia. Maalia kohti menneissä laukauksissa tilasto oli jo huomattavasti tasaisempi 29–18. Kärpät vei voiton 2–0.

– Tietysti maaleja odotan ja odotetaan. Viime peleissä on ollut sellaisia paikkoja, mistä pitäisi tehdä. Ei auta kuin luottaa, että kiekko menee vielä reppuun, päättää HPK-hyökkääjä Markus Nenonen.

Yle Puheen Jääkiekkokierroksen finaalikiertue on torstaina Hämeenlinnassa, jossa HPK kohtaa kuudennessa finaalissa Kärpät. Kuuntele suoraa lähetystä kello 17.45 alkaen.

Lue lisää:

SM-liigan finaaleissa tehdään erikoista historiaa – hullunkurinen tilanne: "Pitää Pelaajayhdistykseltä kysyä, saako vappuna harjoitella"

Vaikuttava animaatio kertoo Kärppien ja Tapparan ylivoimasta, mutta HPK on jopa kolmas — mikä erottaa menestyjät SM-liigassa?

"Laulettiin aika vähissä vaatteissa" – Kärppien päävalmentaja muistelee railakasta menneisyyttään Klamydia-yhtyeen kanssa

Kärppien puolustajasta tuli pudotuspelien aikana isä – puhuu kauniisti pienestä tyttärestään: "Ihanaa elämää"

HPK:n päävalmentajaa otti päähän oikein kunnolla: "Varmaan joku voimakkaampikin sana tulisi"

Varma vapun merkki! Kärppien raavaat ja hehkutetut työmiehet villitsevät: "Kauneus on katsojan silmissä"

Suosittelemme