Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mieletön jännitysnäytelmä! HPK venytti SM-liigan finaalisarjan seitsemänteen peliin – yksi maali riitti

Jääkiekon Suomen mestaruus ratkeaa lauantaina Oulussa, kun Kärpät ja HPK ottavat yhteen seitsemännen kerran. Katso Valtteri Puustisen voittomaali kuvaa klikkaamalla! (Kuvalähde: Telia TV)

Puustinen vei HPK:n johtoon
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

HÄMEENLINNA. Yksi maali riitti voittoon, kun HPK ja Kärpät kohtasivat kuudetta kertaa SM-liigan finaalisarjassa. Selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue HPK nappasi 1–0-voiton ja venytti finaalisarjan seitsemänteen peliin.

HPK:n sankareita olivat voittomaalin viimeistellyt hyökkääjä Valtteri Puustinen ja nollapelin pelannut maalivahti Emil Larmi.

Kärpillä oli mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus, mutta joukkue pysähtyi viimeistään Larmiin, jonka huippupelastuksien määrä on laskettava kahden käden sormilla.

Finaalisarja on nyt tasan 3–3. Suomen mestaruus ratkaistaan lauantaina Oulussa ottelussa, joka alkaa kello 17.

Avauserä Kärppien

Kumpikaan joukkue ei arkaillut ottelun alussa, vaikka panokset olivat kovat. Kärpät pelasi kuudennen finaalin alkuminuutit todella aktiivisesti, mikä kenties hieman yllätti HPK:ta.

Kotijoukkue heräsi peliin noin viiden minuutin jälkeen, kun Niclas Luceniuksella oli mainio maalintekopaikka.

Kärpät oli kuitenkin avauserässä parempi joukkue. HPK sai kiittää maalivahtiaan Emil Larmia, joka torjui muun muassa Rasmus Kuparin ja Oskar Osalan laukaukset aivan maalin edestä.

Puustinen huudatti Rinkelinmäen yleisöä

Ottelun avausmaali nähtiin vasta toisen erän puolivälissä, kun HPK iski vastahyökkäyksestä. Teemu Turunen riisti kiekon puolustuspäässä Kärppien Ville Leskiseltä ja lähti vauhdilla kohti hyökkäyspäätä.

Turunen pelasi kaksi vastaan kaksi -hyökkäyksen maltillisesti ja antoi Valtteri Puustiselle nappipassin. Puustinen laukoi kiekon suoraan Turusen syötöstä Kärppien maalin yläkulmaan.

Puustisella oli toisessa erässä toinenkin loistava tekopaikka, kun hän pääsi puolittaiseen läpiajoon. Sillä kertaa nuorten maailmanmestarin ratkaisu jäi puolittaiseksi.

HPK:n puolustustaistelu huutomyrskyssä

Kolmannessa erässä kuvio oli selvä. Kärpät lähti hakemaan tasoitusmaalia ja HPK puolusti.

Kotiyleisö koki heti päätöserän alussa kauhunhetkiä, kun Larmi pudotti Nicklas Lasun laukauksen. Kiekko oli lirua maaliin, mutta meni kuitenkin ohi.

Hetkeä myöhemmin HPK:n Eetu Tuulola taklasi puhtaasti Kärppien Jasper Lindsteniä, joka kaatui tilanteessa ja kävi pukukopissa paikkailtavana. Lindsten palasi kuitenkin pelaamaan, joten sen vakavammasta vammasta tuskin on kyse.

HPK:n puolustustaistelu päätöserässä oli välillä aikamoista tuskaa, kun joukkue laukoi Kärppien päätyyn pitkää kiekkoa toisensa perään.

Välillä tuntui jopa hieman epäuskoiselta, kun Kärpät vyörytti hyökkäyksiä, mutta maalia ei millään syntynyt. Jotenkin HPK onnistui pitämän nollan Rinkelinmäen infernaalisessa huutomyrskyssä.

Lopputulos oli se, jonka tämä sarja ansaitsee. Upeita otteluita nähnyt finaalisarja ratkaistaan lauantaina Oulussa.

Lue myös:

Kärpille on tarjolla tänään Suomen mestaruus, mutta HPK:n pelaajat tekivät toisilleen pikkujäynää ennen pakkovoittoa – ”30 äijää on ihan sekaisin kopissa”

SM-liigan finaaleissa tehdään erikoista historiaa – hullunkurinen tilanne: "Pitää Pelaajayhdistykseltä kysyä, saako vappuna harjoitella"

"Laulettiin aika vähissä vaatteissa" – Kärppien päävalmentaja muistelee railakasta menneisyyttään Klamydia-yhtyeen kanssa

Kärppien puolustajasta tuli pudotuspelien aikana isä – puhuu kauniisti pienestä tyttärestään: "Ihanaa elämää"

Suosittelemme