Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kärppien Jussi Jokinen on tilanteessa, jonka ei pitänyt olla edes mahdollinen: "Todennäköisyys oli reilusti alle prosentin"

Jos joku olisi syksyllä sanonut, että Jussi Jokinen pelaa SM-liigan finaalisarjan seiskapelissä keväällä, Jokinen olisi todennäköisesti nauranut.

Jussi Jokinen
Jussi Jokinen (oik.) HPK:n maalilla torstain ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

HÄMEENLINNA. Jääkiekon SM-liigakausi saa lauantaina arvoisensa huipennuksen, kun Kärpät ja HPK kohtaavat finaalisarjan seitsemännessä ottelussa Oulussa.

Kärpillä oli torstaina mahdollisuus napata Suomen mestaruus, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi ja hyökkääjä Valtteri Puustinen olivat toista mieltä. HPK voitti Puustisen maalilla 1–0 ja tasoitti otteluvoitot 3–3:een.

Kärpät ei tappiota pitkään murehtinut, vaan alkoi heti keskittyä lauantain seiskapeliin. Suomen mestaruus on nyt kerrasta poikki.

– Erot ovat todella pieniä. Ei ole varmaan kauhea vääryys, että tämä menee seitsemänteen otteluun. Turha jäädä tähän pyörimään, Kärppien kokenut puolustaja Lasse Kukkonen sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen finaalilähetyksessä.

Kukkosella on hyviä muistoja vuosien 2014 ja 2015 finaalisarjojen seiskapeleistä. Kärpät voitti molempina vuosina Tapparan seiskapelin jatkoajalla kotiyleisön edessä.

Nyt Kärpät pääsee hakemaan voittoa jälleen kotiyleisön eteen.

– Lähdemme nauttimaan. Tämä on taas niitä pikkupojan unelmia. Jos joku olisi kysynyt ennen kauden alkua, olisimme varmaan ottaneet tämän, Kukkonen totesi.

Jokinen vieläkin vähän epäuskoinen

Jos joku olisi syksyllä kysynyt Kärppien kokeneelta hyökkääjältä Jussi Jokiselta pelaako hän keväällä SM-liigan finaalien seiskapelissä, Jokinen olisi todennäköisesti nauranut.

Lähes tuhannen ottelun NHL-uran tehnyt Jokinen haki vielä syksyllä pelipaikkaa maailman ykkösliigasta.

– Kun syksyllä lähdin Pohjois-Amerikkaan, sanoin, että on yhden prosentin mahdollisuus, että pelaan tällä kaudella SM-liigassa. Siihen kun lisää seiskapelin, todennäköisyys oli reilusti alle prosentin. Elämässä on kaikki mahdollista, Jokinen naurahti Yle Puheen finaalikiertueen haastattelussa.

Pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta ei auennut. Jokinen siirtyi ensin sveitsiläiseen Kloteniin, mutta päätti palata Ouluun tammikuussa.

Vielä runkosarjassa ja pudotuspelien alussa Jokinen pelasi erinomaisesti. Juuri nyt käynnissä on kuitenkin vaikeampi jakso.

Jokinen, 36, on pelannut yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman tehopisteitä. Sillä ei ole kuitenkaan enää mitään merkitystä, kun kiekko putoaa jäähän lauantaina.

– Nämä ovat niitä juttuja, jotka muistaa uran jälkeen. Isoin juttu on, kumpi joukkue pystyy enemmän lähtemään siihen sitä kautta, että se on hienointa, mitä jääkiekkoilija voi kokea, Jokinen sanoi.

– Se on jääkiekko-ottelu, jossa on äärimmäisen suuret panokset. Silti siihen pitäisi lähteä rohkeuden ja nautinnon kautta.

SM-liigan finaalisarjan seitsemäs ottelu pelataan lauantaina klo 17. Kuuntele Yle Puheen finaalikiertueen suoraa lähetystä klo 16.15 alkaen.

Lue myös:

HPK:n sankari paljasti erikoisen lempinimensä taustat: "Isä on kysellyt äidiltä, että onkohan minun vai Jutilan poika"

Yksi mestaruussauma lipesi käsistä – Kärppien päävalmentaja: "Saattaa olla, etten nuku kahteen päivään"

Uskomattomiin torjuntoihin venynyt Emil Larmi hehkutti HPK:n joukkuetta: "Ihan hullujahan nuo kaverit ovat"

Mieletön jännitysnäytelmä! HPK venytti SM-liigan finaalisarjan seitsemänteen peliin – yksi maali riitti

Kommentti: Kärppien Mikko Manner sekoittaa ketjuja ja reagoi rohkeasti, mutta ei uskalla penkittää hukassa olevaa Jussi Jokista

Juniorivalmentaja sai käsiinsä superikäluokan, joka oli synnyttämässä Kärppien dynastiaa – mielettömän NHL-uran pelannut Jussi Jokinen kohahdutti jo teininä: "Mieltä lämmittää"

Suosittelemme