Hyppää sisältöön

Sampo Terho jättämässä valtakunnanpolitiikan – ei pyri jatkokaudelle sinisten puheenjohtajaksi

Terhon mukaan hänellä ei ole valmiita suunnitelmia tulevaisuudesta.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ei aio pyrkiä jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. Terho kertoi asiasta blogissaan (siirryt toiseen palveluun) perjantaina.

Terho ei ole ehdolla eurovaaleissa, ja hänen eduskuntauransa katkesi vaaleissa.

– Eduskuntavaalien tulos oli sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun. Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin, Terho kirjoittaa.

Hän kertoo, että puolueen eurovaalikampanjaa vetää sen varapuheenjohtaja Tiina Ahva. Ahva on ehdolla vaaleissa.

Blogissaan Terho kirjoittaa, että tämä käytännössä tarkoittaa, että hän vetäytyy päivänpolitiikasta, kun toimitusministeristön ministerin tehtävät on hoidettu loppuun. Helsingin kaupunginvaltuustosta hän kuitenkin jatkaa.

Terho sanoo, ettei hänellä ei vielä ole valmiita tulevaisuudensuunnitelmia.

Viiden ministerin puolueesta puilla paljailla olevaksi kuntavaikuttajaksi

Sinisinten johtohahmoista ainakin Jussi Niinistö, Timo Soini ja Simon Elo ovat jo aiemmin ilmoittaneet, etteivät asetu ehdolle eurovaaleissa.

Perussuomalaisista irtaantunut puolue koki rökäletappion eduskuntavaaleissa eikä saanut yhtäkään ehdokasta läpi. Ilman eduskuntaan valittuja edustajia puoluetukeakaan ei heru – siniset eivät sitä tosin ole tähänkään mennessä saaneet.

Huhtikuun puolivälissä Terho sanoi, että puolueen toimintaa ei olla lopettamassa.

– Meillähän on kaupungin- ja kunnanvaltuutettuja pitkin maan, eikä mitään tällaista esitystä ole edes käsitelty tänään, Terho sanoi silloin.

– Tietysti on taloudellinen realiteetti, kun emme ole eduskuntapuolue, että toiminta on taloudellisesti pienimuotoista, mutta se tulee jatkumaan.

Sinisten ministereille voivat juosta vielä pitkään kymppitonnin ministeripalkkiot, jos syheröisiksi povattujen hallitusneuvottelujen myötä toimitusministeristö jatkaa pitkäänkin.

Eronnut Juha Sipilän (kesk.) hallitus jatkaa toimitusministeristönä niin kauan, kunnes uusi hallitus on saatu aikaan. Sinisillä on toimitusministeristössä viisi ministerisalkkua.

Suosittelemme sinulle