Hyppää sisältöön

270 000 euroa Kainuun kulttuuriin – katso mihin tukea myönnettiin

Monipuolista kainuulaista kulttuuria tuettiin isolla kädellä.

S/S Kouta vesillä.
Muun muassa Eino Leinon roolihahmoon perustuvan draamallisen Oulujärven höyrylaivaristeilyn käsikirjoittaminen ja harjoittelu sai avustusta Kulttuurirahaston Kainuun rahastosta. Kuva: Ville Kinnunen / Yle
Milka Krogerus

Kulttuurirahaston Kainuun rahasto jakoi tänä vuonna avustuksia 24 kulttuurintekijälle. Avustuksia jaettiin yhteensä huikeat 270 000 euroa. Avustuksia saivat muun muassa Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry, kuvataiteilija Riikka Keränen, tanssija–tanssinopettaja Heidi Naakka, G-Voima / Vaara-kollektiivi sekä Ristijärven Kulttuuritapahtuma ry.

Avustukset on suunnattu pääasiassa kulttuuritapahtumien ja -koulutuksen järjestämiseen, soittimien hankintaan ja tiettyjen esitysten ja projektien tuottamiseen. Avustusten saajissa on teatterintekijöitä, muusikoita, tanssitaiteilijoita, tutkijoita, opettajia ja erilaisia tapahtumia järjestäviä yhdistyksiä.

– Vaikka muualta voi kuulla mielipiteitä kuolevasta Kainuun maakunnasta, niin ainakaan kulttuurin osalta näin ei voi sanoa. Kulttuuritekijöitä ja kulttuurikuluttajia täältä kyllä löytyy niin taiteen kuin tieteenkin alalta, rahaston varapuheenjohtaja Raija Juvonen sanoi avustusten julkistamistilaisuudessa Hyrynsalmella.

Suomen kulttuurirahaston hallitus myönsi kajaanilaiselle viulunsoiton lehtori ja muusikko Minna Tuhkalalle Lönnrot -mitalin virtuoosimaisesta tulkinnasta sekä innostavasta opetuksesta.

Eikä siinä vielä kaikki. Kainuun rahasto julisti kainuulaisten harrastajateattereiden haettavaksi apurahan, jonka tavoitteena on tukea paikallista laadukasta teatteria ja nostaa esiin kainuulaisia ihmisiä, ilmiöitä sekä heidän kuvaajiaan ja tulkitsijoitaan.

Myönnetyt apurahat

Tait. MA Sanna Diukman ja ARS6: ARS6 nuorten taideryhmän ympäristötaide-projektiin: "Neljä vuodenaikaa" 7 000 e.

MusiikkipedagogiIida Falckja filosofian maisteri Janne Seppänen: Paikallista kansanmusiikkia elävöittämään Suomussalmen syrjäkyliä 7 000 e.

Tait. maisteri Emilia Hyvönen ja tait. kand. Mayumi Niiranen-Hisatomi: Ponnahus Galleria -projektin jatkamiseen kesällä ja syksyllä 2019, Längmanin yrittäjärahastosta 14 000 e.

Fil. maisteri Tuija Kallio, fil. maisteri Marianne Mäki ja kasvatustieteen maisteri Hanna Vornanen: Lasten ja nuorten tiedetapahtumien järjestämiseen Kainuussa, matemaattisluonnontieteellisen opetuksen tueksi, Elina, Sofia ja Yrjö Arffmanin nimikkoapurahana 18 000 e.

Kuvataiteilija, Amk Riikka Keränen: Taiteelliseen työskentelyyn 24 000 e.

Fil. tohtori Pekka Kilpeläinen: Kainuulaiset ravitsemus- ja urheilijatutkimuksien kirjoittaminen tieteellisiksi artikkeleiksi, Elina, Sofia ja Yrjö Arffmanin nimikkoapurahana, Yleisrahastosta 6 000 e.

Musiikkipedagogi (AMK) Sanna Kilpeläinen ja musiikkipedagogi (AMK) Esko Kilpeläinen: Musiikkituokioiden järjestämiseen Kajaanissa sijaitsevissa ikäihmisten hoitolaitoksissa, Taidetta hoitolaitoksiin -apuraha 5 000 e.

FM, tietojenkäsittely Tanja Korhonen ja TtT, Terveyst. tohtori Teija Ravelin: Tietoisuustaitopelin tekemiseen nuorille, Kalle Määtän rahastosta 10 000 e.

Tuottaja, teatteriohjaaja Veikko Leinonen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Sami Sainio: Eino Leinon roolihahmoon perustuvan draamallisen Oulujärven höyrylaivaristeilyn käsikirjoittaminen ja harjoittelu, 5 000 e.

Koululainen Santtu Lukkari: neliäänikertaisen haitarin hankintaan 6 500 e.

Tanssija–tanssinopettaja Heidi Naakka: sooloteoksen työstämiseen Kajaanissa sekä kainuulaisten fyysisen/tanssi-ilmaisun kehittämiseen näkijänä, tekijänä ja kokijana 10 000 e.

Lääketieteen lisensiaatti Annika Piirainen: Deksketoprofeenin teho ja turvallisuus aikuisten leikkauskivun hoidossa tutkimukseen, Kalle Määtän rahastosta 6 000 e.

Kuvittaja/kirjailija Marko Raassina: lastenkirjan työstämiseen 24 000 e.

Tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi ja työryhmä:Piileskelevä liike -työpajojen toteuttamiseen tukea tarvitsevien nuorten parissa, Taidetta hoitolaitoksiin apuraha 15 000 e.

Fil. maisteri Tuija Wahlroos: Akseli ja Mary Gallen-Kallelan kesä Kainuussa 1890 -tutkimukseen 4 000 e.

Näyttelijä Tuula Väänänen: Kulttuuria korkealla – kesäpäivä Puokiolla -kylätapahtuman järjestämiseen 20.7.2019 6 000 e.

G-Voima/ Vaara-kollektiivi: Ärjän taidefestivaalin kehittäminen täyteen kukoistukseen vuosina 2020–2021 20 000 e.

Joutsentanssi ry: Joutsentanssi-nykytanssifestivaalin järjestämiseen 3.–8.6.2019 Kuhmossa 20 000 e.

Kainuun lausujat ry: runoretkien järjestämien maakuntaan, Kainuun Valo Oy:n rahastosta 8 000 e.

Kainuun Opiston Ystävät ry: Opetusvälineistön hankintaan kesän 2019 Nuori teatteri -kurssille 2 500 e.

Kainuun puhallinmusiikin ystävät ry: Ruskatrööttä 2019 järjestämiseen Kajaanissa 27.–29.9.2019 10 000 e.

Kajaanin seudun kanteleyhdistys ry: kanteleiden hankintaan 12 000 e.

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry: Kainuu-kontrabasson hankintaan 10 000 e.

Ristijärven Kulttuuritapahtuma ry: Ristijärven Veisuuvestivaali-tapahtuman järjestämiseen 5 000 e.

Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry: Pakko sanoa! -monologifestivaalin järjestämiseen 15 000 e.

Suosittelemme sinulle