Hyppää sisältöön

Sotkamolaisten avaus haastajista vahvin, miesten Superpesiksessä selvä suosikkikolmikko

Superpesiksen kauden kotimainen avauspeli houkutteli Helsingin Töölön jalkapallostadionille 2 317 katsojaa.

Jymyn Roope Korhonen lyö palloa.
Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu

Miesten Superpesiksen suosikkikolmikon haastajaseurat on testattu jo kauden kahden ensimmäisen pelin aikana, kun Sotkamon Jymy avasi kotimaan pelikauden kotivoitolla Hyvinkään Tahkosta lukemin 2–0 (3–2, 2–1).

Jymyn kotiavausta ei tosin nähty Kainuun hankien keskellä. Sotkamolaiset toivat jälleen yhden kotipelinsä Helsinkiin Töölön jalkapallostadionille, jonne löysi tiensä 2 317 katsojaa.

Molempien jaksojen voittojuoksun löi Jymyn kotiuttajajokeri Roope Korhonen upottamalla iskunsa kolmoskopparin eteen.

– Taisimme antaa räpylän kautta kaikki Tahkon juoksut, mutta silti ulkopelimme oli rauhallista, iloitsi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

– Palo on palata mitalikantaan, vaikka rankkauksemme onkin vasta viides, vakuutteli viidesti SM-finaaleissa pelannut Jymyn ykkösvahti Markus Tuikka, 25.

Kainuulaisrankkaus vasta viidentenä

Superpesiksen pelinjohtajat arvioivat kausiennakossa kovimmaksi kolmikoksi mestaruutta puolustavan Joensuun Mailan, kymmenen peräkkäistä mitalia saavuttaneen Vimpelin Vedon ja viime syksyn loppuottelut JoMalle hävinneen Kouvolan Pallonlyöjät.

Vahvimmiksi puntaroidut JoMa ja ViVe ovat uudessa komennossa. Niiden pelinjohtajiksi siirtyivät Juhani Lehtimäki ja Markku Hylkilä. KPL:n pelinjohtajana jatkaa Matti Iivarinen.

– Kaksi vuotta olin jo JoMassa taustalla, joten vain viuhkan ottaminen käsiin on uutta. Joensuussa on rakennettu sellainen kulttuuri, että mestaruutta tavoitellessa kaikki kyseenalaistetaan, Lehtimäki kommentoi.

Vahvimmiksi haastajiksi pelinjohtajat kokivat Seinäjoen Jymy-Jussit, Jymyn ja Tahkon. Jussit hävisi JoMalle kauden avauspelissä Espanjan Fuengirolassa kymmenellä juoksulla.

Peräti 18 kauden mitaliputkensa katkettua joukkuettaan tietoisesti nuorentaneet sotkamolaiset eivät ole aiemmin 2000-luvulla olleet rankkauksessa kärkinelikon ulkopuolella.

Miesten Superpesiksessä tuli vaihtuvuutta kahden seuran verran. Kempeleen Kiri nousi suoraan Oulun Lipon tilalle. Siilinjärven Pesis pudotti karsintaotteluissa Haminan Palloilijat.

Lue myös:

Juha Puhtimäki sai ensimmäisen mailansa jo 1,5-vuotiaana, mutta vasta raviharrastus opetti rauhoittumaan pesäpallokentällä: "Poika on hyvä jarru ja pitää minulle kuria"

JoMa aloitti pesäpallokauden mestarin elkein Fuengirolassa yli 2 200 katsojan edessä

Suosittelemme sinulle