Hyppää sisältöön

Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta lainalle Kempeleen Kiriin – Tuuraa vammastaan toipuvaa Elina Kärsämää

Porin Pesäkarhujen kasvatti Minttu Vettenranta lukkaroi Kempeleessä ottelukohtaisella sopimuksella.

Minttu Vettenranta ja Essi Kylli
Minttu Vettenranta (vas.) on pelannut myös Itä–Länsi-otteluissa. Kuva: AOP
Noora Takamäki

Porin Pesäkarhujen oma kasvatti, lukkari Minttu Vettenranta, siirtyy ottelukohtaisella lainasopimuksella Kempeleen Kiriin.

Vettenranta tuuraa naisten Superpesiksen alkukauden ajan vammasta toipuvaa Elina Kärsämää.

– Kun kuulin, että Elinan toipumisennuste vammastaan olikin odotettua pidempi, kysyin Sami Österlundilta (Porin pelinjohtaja) olisiko Vettenranta vapaana auttamaan meitä tässä tilanteessa, kertoo Kempeleen Kirin pelinjohtaja Mika Takalahti seuratiedotteessa.

Vettenranta on itsekin vasta hetki sitten toipunut pelikuntoon. Kausi 2018 jäi lukkarilla kesken elokuun alussa, kun hänellä diagnosoitiin selän välilevyn pullistuma. Vettenranta on kuntouttanut itseään syksystä lähtien ja valmistautunut kauteensa Porissa. Hän kertoi aiemmin tässä kuussa Yle Urheilulle, että on täysin pelikuntoinen.

– On mielenkiintoista päästä tutustumaan toiseen seuraan ja joukkueeseen, miten asioita heillä tehdään ja millaista on pelata toisen pelinjohtajan alaisuudessa, Pesäkarhuissa koko uransa pelanntu Vettenranta pohti tiedotteessa.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund on tyytyväinen siihen, että Vettenranta saa hyvää Superpesis-kokemusta heti alkukaudesta. Pori hankki aiemmin Vettenrannan rinnalle toiseksi lukkariksi Noora Matikan, joka pelasi lautasen äärellä hallikaudella ja on myös alkukaudesta Porin aloittava lukkari.

– Noora varmaan meillä aloittaa Seinäjoki-pelin ja katsomme sitten uudestaan. Varmasti pyörittelemme aluksi lukkareitamme, Österlund kertoi Yle Urheilulle aiemmin.

– Kun Minttu palaa takaisin Poriin, on hänellä runsaasti Superin otteluja alla ja sitä kautta pystymme tekemään päätöksiä siitä, kumpi lukkareistamme syöttää syksyn peleissä, analysoi Österlund tiedotteessa.

Lue myös:

Juha Puhtimäki sai ensimmäisen mailansa jo 1,5-vuotiaana, mutta vasta raviharrastus opetti rauhoittumaan pesäpallokentällä: "Poika on hyvä jarru ja pitää minulle kuria"

Sotkamolaisten avaus haastajista vahvin, miesten Superpesiksessä selvä suosikkikolmikko

JoMa aloitti pesäpallokauden mestarin elkein Fuengirolassa yli 2 200 katsojan edessä

Suosittelemme sinulle