Hyppää sisältöön

Uudenmaan prikaatissa alikersantin epäillään nimitelleen jääkäriä törkeästi tämän ulkomaalaistaustan takia

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä.

Uudenmaan prikaati
Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
STT

Uudenmaan prikaatissa on ilmennyt vakava varusmiesjohtajan alaiseensa kohdistama väärinkäytöstapaus, Merivoimat kertoi keskiviikkona.

Alikersantin epäillään haukkuneen ja nimitelleen jääkäriä törkeästi tämän ulkomaalaistaustaan liittyen. Lisäksi alikersantin epäillään kohdelleen samaista jääkäriä myös muutoin nöyryyttävällä tavalla, tehneen tälle haittaa sekä pahoinpidelleen jääkäriä lievästi.

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä, tiedotteessa kerrotaan.

Tapauksesta on käynnissä esitutkinta yhteistyössä syyttäjän kanssa, ja sen valmistuttua Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn.

Tiedotteessa sanotaan, että puolustusvoimissa ei hyväksytä minkäänlaista henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa, syrjintää tai kiusaamista.

– Tällaiset tapaukset ovat poikkeuksellisia ja puolustusvoimat suhtautuu kaikkeen epäasialliseen kohteluun erittäin vakavasti.

Uudenmaan prikaati kouluttaa rannikkojääkärijoukkoja meripuolustuksen tarpeisiin. Prikaati on Suomen ainoa ruotsinkielinen joukko-osasto. Opetuskieli on prikaatissa ruotsi ja komentokieli suomi.

Suosittelemme sinulle