Hyppää sisältöön

Video: Yhteisen mökkireissun suunnittelussa ja EU:n päätöksenteossa on paljon samaa – aikaa kuluu, aina joku valittaa ja valmistelu kiinnostaa vain harvoja

Jos mökkireissusta päätettäisiin kuten EU-lainsäädännöstä, suunnitteluun menisi yli vuosi ja saunan lämpötilastakin pitäisi äänestää, kertoo ulkomaantoimittaja Satu Helin.

 Suunnittele mökkireissu Euroopan unionin tapaan – näin se onnistuu
Suunnittele mökkireissu Euroopan unionin tapaan – näin se onnistuu

Kerro Euroopan unionin päätöksenteosta, kuten selittäisit siitä baaripöydässä, ehdotti pomo.

Se baarikeskustelu on ihan helppo kuvitella. Mutta jokaisessa mielikuvassani ihmiset liukenevat tiskille, vessaan ja tupakalle – myös ne, jotka eivät polta.

Lopulta olen pöydässä yksin.

Siksi halusin mieluummin miettiä jotain mukavaa. Kuten porukan yhteistä kesämökkireissua. Katso videolta, miten suunnittelu etenisi, jos mökkireissusta päätettäisiin kuten lainsäädännöstä Euroopan unionissa.

Suomessa äänestetään eurovaaleissa sunnuntaina 26. toukokuuta. Pohditko, miten Euroopan parlamentti toimii? Jos olet epävarma, katso selitysvideo: Kuka saa kulmahuoneen ja kuka ei löydä yhtään ystävää? Katso kahdessa minuutissa, millainen draama europarlamentissa alkaa heti vaalien jälkeen.

Suomesta valitaan Euroopan parlamenttiin 13 meppiä. Jos haluat tietää, millaista heidän arkensa on, katso tämä: Joskus kannattaa mieluummin katsoa kissavideo kuin kuunnella kohupuhe – Katso tästä, miten meppi voi todella vaikuttaa Euroopan parlamentissa ja miten ei.

Lue lisää:

Testaa, kenen valtaa äänesi lopulta vahvistaa ja lue, millaiset ryhmät EU-parlamenttia hallitsevat

Suosittelemme sinulle