Hyppää sisältöön

HIFK:n uskomaton nousu siirsi käsipalloratkaisua – Dickenille pataan toisen kerran peräkkäin

HIFK teki ihmenousun ja eväsi helsinkiläisen Dickenin naisten mestaruusaikeet toisen kerran peräkkäin.

HIFK:n käsipallonaisilta huikea kiri - katso viime sekunnin voittomaali
HIFK:n käsipallonaisilta huikea kiri - katso viime sekunnin voittomaali

Dicken otti ohjat käsiinsä alussa ja hallitsi pitkään neljättä finaalia HIFK:ta vastaan. Puoliajalla käsissä ollut 15–8-johto ja enimmillään ollut yhdeksän maalin johto hupenivat kuitenkin toisella jaksolla, kun sisukas HIFK laittoi kaikki peliin.

Viisi minuuttia ennen loppua HIFK kiri ensimmäisen kerran maalin päähän 18-19:ään ja minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua jo 20–20:een. Viime sekunnilla kapteeni Linda Cainberg tykitti HIFK:lle dramaattisen 21–20-voiton. HIFK:n Roosa Niemi esitti tukun loistotorjuntoja toisella jaksolla.

Cainberg myönsi, että tunnelmat olivat synkät HIFK:n pukukopissa puoliajalla.

– En tiedä, mitä pitäisi sanoa. Olimme niin surkeita ensimmäisellä puoliajalla ja minä ennen kaikkea. Oli ihan uskomatonta, että pääsimme takaisin peliin mukaan. Lopulta ansaitsimme voiton.

– Kun katsoin pelikelloa ja sain pallon itselleni, oli peliaikaa kuusi sekuntia. Tiesin, että minun pitää nyt heittää, voittomaalin viime sekunnilla nakannut Cainberg jutteli.

Cainberg heitti voittajille yhteensä 5 maalia, Ida Väyrynen 4, Ella Holopainen 4 ja Kathlen Ax 4. Dickenin teho lepäsi kolmikon Matilda Peitsaro (4), Anna Lindholm (4) ja Anna Lindahl (4) varassa.

Dicken ei pystynyt käyttämään toistakaan "mestaruuspalloa" ja näin ollen huikeassa finaalisarjassa tarvitaan viides finaali, jossa mestari selviää lopullisesti.

Dicken on voittanut neljä viimeisintä mestaruutta ja HIFK on ollut niissä joka kerta finaalien häviäjänä. Sunnuntaina klo 16 alkavassa finaalissa HIFK:lla on revanssin paikka. TV2 näyttää ottelun suorana.

Mestaruusputki Ylen kanavilla 5.4.-30.5. Ohjelman ja suorat lähetykset löydät Yle Areenasta.

HIFK jäädytti Dickenin toiveet mestaruusjuhlista – taistelu naisten käsipallomestaruudesta jatkuu torstaina

Dicken kurkottaa kohti naisten mestaruutta – HIFK taipui käsipallotrillerissä

Suosittelemme sinulle