Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Lauantain nopeat tiet voivat viedä Jari-Matti Latvalan tuloslistalla kumpaan suuntaan vain: "Olemme vähän tuollaisen sämpylän välissä"

Kärkipaikkaa pitävä Ott Tänak uskoo, että lauantain pätkät eivät ole aivan niin helppoja kuin miltä ne näyttävät.

Latvalan auto
Kuva: AOP
Petri Sjöblom,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Chilen MM-rallin avauspäivänä suomalaisittain kovinta vauhtia pitänyt Jari-Matti Latvala oli illan pimetessä tyytyväinen kolmanteen sijaansa kuuden erikoiskokeen jälkeen.

Harmittamaan jäi kuitenkin viidennellä erikoiskokeella sattunut moka, jonka aiheuttama tuohtumus oli jo iltaan mennessä hieman lieventynyt.

– Amatöörimäinen virhe tuli. Liian kovaa sisään, perä irti ja sitten vähän panikoin jarrulle. Kone sammuksiin ja reipas viisi sekuntia meni siihen. Olimme ihan kärkivauhdin tuntumassa, joten siinä meni se ettei olisi oltu lähempänä (Sebastian) Ogieria, Latvala kertaa perjantain tapahtumia Yle Urheilulle.

Asetelmat lauantain rupeamaan ovat kutkuttavat, sillä Latvala on 5,8 sekuntia Citroen-kuski Ogieria perässä. Thierry Neuville puolestaan vaanii vain 0,7 sekunnin päässä Latvalasta. Ott Tänak on venyttänyt jo 28,8 sekunnin kaulan kakkossijaa pitävään Ogieriin.

Erot ovat niin pienet kolmikon Ogier-Latvala-Neuville välillä, että virheet voivat muuttaa tuloslistaa suuntaan tai toiseen. Latvala kuitenkin uskoo lauantain pätkien sopivan juuri hänen vahvuuksiinsa.

– Olemme tietysti vähän tuollaisen sämpylän välissä, niin fiiliksen puolesta kuin ajallisesti. Se pitkä erikoiskoe ei ollut minulle paras mahdollinen, tekninen osuus ei osunut siellä kohdilleen. Mutta heti kun mennään nopeampaa ja jouhevampaa, se sopii minulle.

– Lauantaina on nopeampia teitä, joten siinä mielessä odotan innolla.

Tallikaveri, rallia ensimmäisen päivän jälkeen johtava Ott Tänak kertoi olleensa vaikeuksissa ensimmäisillä erikoiskokeilla, vaikka hän kiilasikin kärkipaikalle jo heti toisella pätkällä.

– Oli vaikeaa löytää hyvä rytmi. Mutta löysimme pikkuhiljaa nuotit ja mekaanikot tekivät hyvää työtä auton kanssa. Onneksi sain normaalin tunteen takaisin ja ajamisesta tuli paljon nautinnollisempaa päivän edetessä, Tänak sanoo Yle Urheilulle.

Latvalan tavoin virolaistykki uskoo lauantain teiden sopivan Toyotan kaksikolle, mutta pitää yllättävien ongelmien ilmaantumista mahdollisena.

– Katsotaan, ehkä lauantain reitit eivät olekaan niin helppoja kuin miltä ne näyttävät.

Chilen MM-rallin tilanne perjantain jälkeen:

1. Ott Tänak, Toyota 1.24.12,8 2. Sebastien Ogier, Citroen, +22,4 3. Jari-Matti Latvala, Toyota, +28,8 4. Thierry Neuville, Hyundai, +29,5 5. Kris Meeke, Toyota, +46,5 6. Sebastien Loeb, Hyundai, +48,7 7. Elfyn Evans, Ford, +1.01,4 8. Andreas Mikkelsen, Hyundai, +2.08.1 9. Teemu Suninen, Ford, +2.09,1 10. Esapekka Lappi, Citroen, +2.18,3

Yle Urheilun lähetykset Chilen MM-rallista

Lauantai 11.5.

16.00 Erikoiskoe 8, suora lähetys, TV2

21.02 Kooste 2. päivästä, TV2

Sunnuntai 12.5.

15.00 Erikoiskoe 13, suora lähetys, TV2

19.00 Power Stage, suora lähetys, Areena

20.00 Power Stage, TV2

21.30 Kooste 3. päivästä, TV2

Maanantai 13.5.

19.00 Power Stage, koostelähetys, TV2

Sunnuntai 19.5.

21.00 Koostelähetys koko rallista, TV2

Lue myös:

Rovanperä hyökkäsi hurjasti, rökitti konkarin ja nousi johtoon! Loeb taas näytti mallia, kuinka donitseja pyöritetään – Suninen osui tynnyriin

Latvala oli ajamassa kohti komeaa pohja-aikaa, kunnes helppo virhe vei johdon: "Olen ihan järjettömän tyhmä!"

Vauhtiaan ja itseluottamustaan etsivä Esapekka Lappi pahasti hukassa Chilessä: "Ehkä kuski on vain huono juuri tällä hetkellä"

Jari-Matti Latvala suomalaisten valopilkku Chilen rallin avauspäivänä: "En silti ole tyytyväinen ja vaikeaa on"

Suosittelemme