Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mestari hiillostaa oppipoikaa, Loeb enää sekunnin päässä Ogierista Chilen MM-rallissa: "En voi rehellisesti sanottuna tehdä enempää"

15 edellistä maailmanmestaruutta voittaneet Sebastienit Loeb ja Ogier käyvät Chilen MM-rallin päätöspäivänä todella tiukkaa sekuntitaistelua kakkospaikasta.

Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Chilen MM-rallin päätöspäivänä ei jännitetä enää suomalaisten palkintokorokepaikkoja ilman keskeytyksiä, mutta kakkospaikasta nähdään todella mielenkiintoinen taistelu. 15 edellistä maailmanmestaruutta voittaneet Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier ottavat mittaa toisistaan, ja eroa on vain sekunti, kun jäljellä on vielä kolme erikoiskoetta.

Vuosina 2004–2012 mestaruutta Citroenin ratissa juhlinut 45-vuotias Loeb ajaa tällä kaudella muutaman rallin Hyundain ratissa, ja vanha mestari on löytänyt mainion iskun Chilessä. Hän nipisti eron entiseen tallikaveriinsa Ogieriin vain 1,1 sekuntiin lyömällä tämän Bio Bion erikoiskokeella neljällä sekunnilla.

Meno ei silti aivan tyydyttänyt Loebia.

– Ei mennyt ihan täydellisesti. Pito vaihteli tosi paljon, ja tein pieniä virheitä. Tämä oli varmasti muillekin vaikeaa näissä olosuhteissa, Loeb tuumi.

Loebin kakkospaikka olisi Hyundaille erittäin tärkeä tallipisteiden kannalta, sillä tallin ykköskuski Thierry Neuville joutui keskeyttämään lauantaina ajettuaan rajusti ulos.

Kärjessä ajavasta Toyotan Ott Tänakista 29,8 sekunnin päässä oleva Ogier on vielä toisena, mutta kuusi edellistä mestaruutta voittanut nuorempi ranskalaismestari tuntee jo Loebin hengityksen niskassaan.

– En voi rehellisesti sanottuna tehdä enempää. Annan kaikkeni, kuten aina, ja katsotaan sitten, Ogier totesi Bio Bion maalissa.

Ranskalaisten menoa Bio Biossa voi katsoa klikkaamalla kuvan videota. Chilen MM-rallin päätöspäivää seurataan tässä artikkelissa hetki hetkeltä.

Lähetys viikonlopun huipentavasta Power Stage -erikoiskokeesta alkaa suorana Yle Areenassa kello 19 ja TV2:ssa kello 20.

Lue myös:

Ott Tänak valloitti Chilen MM-rallin, Rovanperä nappasi komeasti luokkavoiton – katso tästä päätöspäivän huippuhetket

Taas karmaiseva pettymys! Latvala osui kiveen, etuakseli hajosi ja hyvin sujunut Chilen MM-ralli jäi kesken

Huhhuh mitkä voltit! Katso Thierry Neuvillen dramaattinen ulosajo Chilen rallissa – MM-sarjan kärkimies selvisi vaarallisesta tilanteesta ilman vakavia vammoja: "Se oli tietysti aikamoinen shokki"

Suosittelemme