Hyppää sisältöön

Kirkkoisku Burkina Fasossa: Asemiehet surmasivat kuusi ihmistä ja polttivat kirkon

Isku kirkkoon tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Ranskan erikoisjoukot vapauttivat neljä panttivankia Burkina Fasossa.

Ranskan erikoisjoukkojen länsiafrikkalaisesta Burkina Fasosta vapauttamat kolme panttivankia kuvattuna 11. toukokuuta.
Ranskan erikoisjoukkojen Burkina Fasosta vapauttamat kolme panttivankia puhuivat lehdistölle eilen Villacoublayn lentokentällä lähellä Pariisia. Kuva: FRANCOIS GUILLOT/ EPA
Inka Haukka

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät sunnuntaina katoliseen kirkkoon länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa ja surmasivat kuusi ihmistä. Surmattujen joukossa oli myös messua pitänyt pappi.

Hyökkäys tapahtui Dablon kaupungissa. BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kirkkoon iskeneitä asemiehiä oli arviolta 20-30 ja he polttivat kirkon. Lisäksi he polttivat muita läheisiä rakennuksia.

Islamistiryhmien hyökkäykset ovat kiihtyneet Burkina Fasossa viime aikoina. Alueella toimii muun muassa terrorijärjestö al-Qaedaan sidoksissa olevia ryhmiä.

Viime kuussa (siirryt toiseen palveluun) hyökkääjät iskivät protestanttikirkkoon Silgadjin kaupungissa ja surmasivat kuusi ihmistä. Myös koulut ovat joutuneet iskujen kohteiksi.

Perjantain vastaisena yönä Ranskan merivoimien erikoisjoukot pelastivat neljä panttivankia Burkina Fasossa. Operaatiossa kuoli kaksi ranskalaissotilasta.

Aiheesta lisää:

Burkina Faso church attack: Priest among six killed (siirryt toiseen palveluun)

Ranska lähetti sotilaat pelastamaan panttivankeja Burkina Fasosta – kaksi kuoli

Suosittelemme sinulle