Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Olah juhli Ranskan mestaruutta, mutta kiirehtii jo Suomeen – Yle näyttää ratkaisevan EM-karsintaturnauksen

Benedek Olah on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on ollut mukana voittamassa suuren eurooppalaisen pöytätennismaan mestaruutta.

Benedek Olah
Benedek Oláh. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Benedek Olah juhli myöhään tiistai-iltana yhtä Suomen kaikkien aikojen suurimmista pöytätennissaavutuksista. Oláh voitti Jura Morezin riveissä Ranskan kovatasoisen liigan seuramestaruuden, kun Morez löi viimeisellä kierroksella Villeneuven 3–2.

Olah kukisti Villeneuvea vastaan ranskalaisen Roman Ruizin ja ratkaisi ottelun kokonaisvoiton. Ensimmäisessä pelissään hän hävisi huippukuntoiselle iranilaiselle Nima Alamianille kolmessa tiukassa erässä.

Suomalaisen kauden ottelusuhde 17–6 oli sarjan parhaita.

– Uskomatonta! Me olemme mestareita yhdessä Euroopan kovimmista liigoista. Me voisimme olla vaikka maanosan paras joukkue juuri nyt, Olah iloitsi Suomen Pöytätennisliiton tiedotteessa.

Olah on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on ollut mukana voittamassa suuren eurooppalaisen pöytätennismaan mestaruutta. Ranskan liigan voitto tarkoittaa sitä, että seurassa myös ensi kaudella jatkava suomalainen pääsee ensi kaudella pelaamaan seurajoukkueiden Eurooppa-cupia.

Viikonloppuna edessä tärkeä EM-karsintaturnaus Helsingissä

Kauaa ei suomalainen mestaruutta voi juhlia, sillä jo viikonlopuna pelataan tärkeät EM-karsintapelit kotikentällä Helsingissä. Suomen kanssa EM-lipuista taistelevat Bulgaria, Luxemburg ja Turkki.

Kakkosvaiheen karsinnassa on viisi lohkoa, joista kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta selviytyy syksyllä Ranskan Nantesissa pelattavaan lopputurnaukseen. Suomen olisi siis lyötävä kaksi viikonlopun kolmesta vastustajastaan.

Yle näyttää Suomen kaikki ottelut Areenassa ja sunnuntain Luxemburg-ottelun myös koosteena TV2:ssa.

– Mikään vastustajista ei ole lyömätön, mutta emme voi astella yhteenkään otteluun varmana voittajana. Siitä on kuitenkin lähdettävä, että ykköstähtemme Benedek Olah hoitaa viikonlopun aikana kaikki ottelunsa kotiin, Suomen päävalmentaja Mattia Bergkvist analysoi tiedotteessa.

Bergkvistin mukaan Turkilla on kaksi hyvää pelaajaa, mutta heikompi kolmosmies. Luxemburgilla taas on taitava ykköspelaaja. Bulgaria on tasainen joukkue ja kokenut pelaajavalmentaja Stanislav Gonovalov on pöydän ääreen astellessaan edelleen joukkueen ykkösmies. Otteluissa pelataan kolmeen voittopisteeseen ja ykkös- ja kakkospelaajat pelaavat tarvittaessa kaksi ottelua mieheen.

Alex Naumi pelasi hyvät MM-kisat. Taktiikkakin voi nousta aika isoon rooliin, sillä voimme peluuttaa häntä myös kolmospelaajan paikalla yhtä pistettä hakemassa. Silloin joko Miikka O`Connor tai Samuli Soine pelaa kakkosmiehenä, Bergkvist mietti.

Ylen lähetykset EM-karsinnoista:

Lauantai 18.5.
YLE Areena klo 13.55
Turkki – Suomi
(Luxemburg – Bulgaria)

YLE Areena klo 18.55
Suomi - Bulgaria
(Turkki – Luxemburg)

Sunnuntai 19.5.
YLE Areena klo 10.55, TV2 klo 14.30-16
Suomi - Luxemburg
(Turkki – Bulgaria)

Lue myös:

Omituinen yksityiskohta Ruotsin uuden urheilusankarin MM-sensaatiossa herättää hilpeyttä – "Tällaista ei varmasti ole tapahtunut koskaan"

Mattias Falck eteni pöytätenniksen MM-finaaliin ensimmäisenä ruotsalaisena 22 vuoteen – "Uskomattoman suurta sekä minulle että Ruotsille"

Olah ja Naumi ulos MM-kisojen neljännesvälierissä

Benedek Olah joutui eilen pettymään pöytätenniksen MM-kisoissa, mutta sama vastustaja tulee tänään eteen nelinpelissä: "En löytänyt sen heikkoutta"

Suosittelemme