Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Saako Mikko Korhosen huippuvire jatkoa? – "Kenttähän on varsinainen monsteri"

Suomen ykköspelaaja Mikko Korhonen tavoittelee menestystä Yhdysvalloissa pelattavassa golfin arvokilpailussa.

Mikko Korhonen
Mikko Korhonen aloittaa avauskierroksensa Suomen aikaa torstai-iltana. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tiger Woodsin ykkössija huhtikuisessa Mastersissa sähköisti kansainvälistä golfia, ja sen on saanut kokea myös Mikko Korhonen. Hän starttaa torstaina uransa toiseen arvokilpailuun, ammattilaisjärjestö PGA:n mestaruuskilpailuun Yhdysvalloissa.

– Ihan hyvä hulina täällä on taas, paljon väkeä paikalla jo harjoituspäivinä, Korhonen kertoi tunnelmiaan tiedotteessa.

PGA-mestaruuskilpailu pelataan Yhdysvaltain itärannikolla, New Yorkin liepeillä Farmingdalessa. Korhonen aloittaa avauskierroksensa torstaina kello 21.22 Suomen aikaa.

– Tähän kisaan selviytyminen oli alkukauden tavoitteeni, Korhonen totesi mielissään.

Paikka maailman parhaiden joukossa aukesi edellisen kisan voitolla, kun Korhonen oli ykkönen Euroopan-kiertueella Kiinan Shenzhenissä. Ennen Yhdysvaltoihin matkustamista hän haki vastapainoa golfille kotioloista.

– Imurointia ja lasten kanssa olemista, Korhonen valotti latautumistaan.

Korhonen on Suomen golfhistorian toinen miespelaaja arvoturnauksissa. Latua hänelle aukaisi Mikko Ilonen, joka ilmoitti maaliskuussa jättävänsä kilpakentät.

Märkä kenttä vaatii kärsivällisyyttä

Korhonen, 38, oli mukana PGA:n mestaruuskisassa myös viime vuonna, jolloin kilpailu oli turnauskalenterissa elokuussa. Tuolloin pelit päättyivät kahteen kierrokseen (68+75 lyöntiä), mutta nyt Korhonen hamuaa viikonlopun huipennukseen.

Tavoitteen saavuttaminen vaatii häneltä kärsivällisyyttä. Korhonen ei ole kilpagolfin pitkälyöntisimpiä, mutta tarkkuus korvaa lyöntimittoja. Bethpage Black -kentällä väylillä on syytä pysyä, sillä sade on tehnyt väyliä reunustavien karheikkojen pitkästä heinästä hankalaa.

– Kenttähän on varsinainen monsteri, pitkä ja märkä. Pitkä raffi (karheikko), ja nopeat viheriöt. Vaikea nähdä, että pelataan kovin paljon alle parin painuvia tuloksia, Korhonen ennakoi.

– Aika monella par-nelosella toinen lyönti lyödään rautakolmosella, hybridillä tai jopa puukolmosella. Pallo pitää vain toimittaa väylälle ja pelata kärsivällisesti. Parista bogista on turha hermostua.

Lue lisää:

Upea taistelu toi Mikko Korhoselle 15-vuotisen uran toisen voiton Euroopan kiertueelta – vaimolle terveiset

Mikko Korhonen häkeltyneissä voittotunnelmissa – "Ei ole vielä uponnut tajuntaani"

Mikko Korhonen nousi maailmanlistalla uransa parhaaseen sijoitukseen

Suosittelemme