Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan kelluva ravintolahanke nytkähti eteenpäin: AVI antoi luvan rakentamiselle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi luvan kelluvan ravintolan, saunan ja uima-altaiden rakentamiseen.

Engelinrannan kelluva projekti otti askeleen eteenpäin, kun AVI antoi luvan rakentamiseen. Arkistokuva. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnan kaupunki on saanut aluehallintovirastolta luvan kelluvan laiturialueen rakentamiseen. Vanajaveteen, Engelinrannan alueelle suunnitellaan ravintolaa, saunaa ja uima-altaita sekä liikuntapalveluita.

Alueen kokonaispinta-ala on 1 150 neliömetriä. Lupamääräysten mukaan kelluvan laituri- ja allasalueen pituus on 57,5 metriä ja leveys 20 metriä. Kelluva laiturirakenne muodostuu betoniponttoneista, jotka ankkuroidaan paikalleen Vanajaveden pohjaan. Rakentaminen on tarkoitus tehdä vaiheittain.

Järvihankkeen taustalla on Bluet Oy, joka on tehnyt vesialueesta suunnitteluvarauksen. Yhtiön suunnitelmissa on kaikille avoin ja aktiivinen ranta-alue. Toimitusjohtaja Tytti Sirola on AVI:n päätöksestä mielissään.

– Kyllä sitä on odotettu. Nyt voimme miettiä aikataulua ja jatkaa keskustelua yhteistyökumppaneiden kanssa.

Sirolan mukaan sijoittajien ja yrittäjien kanssa ollaan neuvottelupöydässä, eikä hän vielä paljasta tahojen nimiä julkisuuteen. Bluet Oy:llä on samankaltaisia hankkeita myös Vaasassa ja Helsingissä.

Toteuttaminen aloitettava kahden vuoden aikana

Hankkeen toteuttaminen täytyy aloittaa kahden vuoden kuluessa luvan voimaantulohetkestä, ja se on toteutettava olennaisilta osin kuuden vuoden kuluessa. Muuten AVI:n lupa raukeaa. Toimitusjohtaja Sirola pitää aikarajoja saavutettavina.

– Toivon mukaan rakentaminen alkaa jo aikaisemmin.

Sirolan mukaan seuraava askel on hakea Hämeenlinnan kaupungilta rakennuslupaa, kunhan yhteistyökumppanit varmistuvat. Myös hankesuunnitelma voi vielä muuttua ennen rakentamisen aloittamista.

Kelluva laiturikokonaisuus olisi ensimmäisessä sijaintipaikassaan noin viiden vuoden ajan. Toinen sijaintipaikka määritellään, kun kaupungin aluesuunnitelma on valmistunut.

Hämeenlinnan Aurinkorantaan suunnitellaan niin ikään saunahanketta. Siinä ei ole kyse kelluvasta saunasta, vaan ranta-alueelle suunnitellaan ravintolaa, terassia, saunaa ja savusaunaa sekä uimalaituria. Rakennuspaikan varaajina ovat yrittäjäpariskunta Karoliina Frank ja Tapio Vekka sekä Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas ja hänen puolisonsa.

Suosittelemme sinulle