Hyppää sisältöön

Suvi Mikkonen löysi taekwondon ilon pitkästä aikaa – suomalaisen MM-kisat päättyivät kolmannen kierroksen tappioon

Mikkonen kertoo ottelun olleen tasainen, vaikka iso piste-ero kertoo muuta.

Suvi Mikkonen
Suvi Mikkonen. Arkistokuva. Kuva: AOP
Maija Kautto,
Emma Hyyppä

Suvi Mikkosen tie taekwondon MM-kilpailuissa päättyi perjantaina kolmannelle kierrokselle Manchesterissa Englannissa.

Alle 57-kiloisten sarjassa otteleva Mikkonen voitti perjantaina kaksi ensimmäistä vastustajaansa, mutta kolmas vastustaja Skylar Park oli vahvempi. Park eteni kahdeksan parhaan joukkoon, kun Mikkonen joutui tyytymään sijoihin 9–16.

Mikkonen otteli ensimmäisen erän hyvin, mutta toisessa erässä Park pääsi edelle. Park voitti ottelun lopulta selkein lukemin 41–12.

– Toisessa erässä en jostain syystä saanut pisteitä, vaikka itsestä tuntui, että osuin hyvin siihen panssariin. Harmitti tosi kovasti, koska se oli hauska matsi ja yleisölle hauska katsoa. Vaikka se päättyi isoon piste-eroon, se oli oikeasti tosi tasainen matsi, Mikkonen kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

30-vuotias Mikkonen tavoittelee paikkaa Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisiin. Jo kahdet olympialaiset urallaan kokenut urheilija saa Manchesterin sijoituksestaan joitakin olympiaranking-pisteitä. Tokion olympialaisten taekwondoon paikkoja on kussakin olympialuokassa 16.

Tappiosta huolimatta Mikkonen oli iloinen perjantain otteluiden jälkeen. Hän kertoo löytäneensä hyvän tunteen ottelemiseen.

– Sain sen hyvän fiiliksen takaisin, kun olen muutaman vuoden ajan tuntenut hirveästi paineita joka kisassa. Nyt oli koko päivän iloinen olo otella ja nautin mitä tein, Mikkonen kertoo.

MM-kisoihin osallistuu Suomesta myös kaksi muuta urheilijaa: lauantaina alle 63-kiloisten sarjassa kilpailee Niko Saarinen, sunnuntaina alle 62-kiloisten sarjassa Jasmin Manninen.

Lue myös:

Taekwondon Suomen ykköstähti Suvi Mikkonen lähtee MM-kisoihin ottelu kerrallaan, mutta mielessä on jo olympiakarsinta – "Se on aika raaka turnaus"

Suosittelemme sinulle