Hyppää sisältöön

Joukkuevoimistelun MM-hopea ja -pronssi Suomeen – lajipäällikkö palkintojenjaon alla: "Kummatkin joukkueet tekivät älyttömän hyvät suoritukset täällä"

Maailmanmestaruutta juhli toista kertaa peräkkäin venäläinen Madonna.

Tampereen Sisun Minetit voimisteli MM-hopealle. Kuva: Carita Berg
Noora Takamäki

Suomalaisjoukkueet Minetit ja OVO Team ovat sijoittuneet MM-hopealle ja -pronssille joukkuevoimistelun MM-kisoissa Espanjan Cartagenassa.

– Tosi hieno menestys meille ja hienoa, että saimme kummatkin joukkueet podiumille. Totta kai kultaakin olisi ollut hieno saada, mutta ollaan nyt tyytyväisiä hopeaan ja pronssiin. Kummatkin joukkueet tekivät älyttömän hyvät suoritukset täällä sekä alkukilpailussa että finaalissa, Suomen joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola kommentoi puhelimitse Yle Urheilulle heti finaalin ratkettua.

Suomalaisjoukkueet lähtivät sunnuntain finaaliin sijoilta kaksi ja kolme, joten ne onnistuivat puolustamaan asemiaan. Hopeajoukkue Minettien pistemäärä alkukilpailun jälkeen oli 19,450 ja pronssia ottanut OVO Team oli maannaisiaan perässä vain 0,15 pistettä. Finaalissa joukkueet voimistelivat pisteet 19,350 ja 19,250.

Maailmanmestaruutta juhli odotetusti hallitseva maailmanmestari ja joukkuevoimistelun maailmancupia tällä kaudella hallinnut Venäjän Madonna-joukkue. Se otti voiton kokonaispistein 39,250. Ero Minetteihin oli peräti 0,45 pistettä. OVO Team jäi MM-kullasta 0,7 pisteen päähän.

– Ero oli yllättävän iso. He (Madonna) tekee tosi vahvasti, tarkasti, yhdenaikaisesti ja heillä on mielenkiintoiset koreografiat. Luulen, että nämä ovat niitä pieniä asioita, joista niitä pieniä kymmenyksiä sitten tulee, Porola summasi ennen lähtöään palkintojenjakoon.

Tampereen Sisun Minetit on juhlinut maailmanmestaruutta vuosina 2015 ja 2017. Espoolaiselle OVO Teamille mestaruuksia on tullut jo seitsemän. Viime vuonna joukkue oli neljäs.

Minettien joukkueessa voimistelivat Camilla Berg, Venla Niemenmaa, Emmi Nikkilä, Siiri Puuska, Ella Ratilainen, Riina Ruismäki, Viivi Saarenrinne, Pihla Silvennoinen ja Milja Vuorenmaa.

OVO Teamin joukkueeseen kuuluivat Aino Handelberg, Angelica Kangas, Aurora Kapanen, Emma Koivunen, Karla Kuuskoski, Alli Laaksonen, Amanda Laukkonen, Alina Panula, Johanna Pulkkinen, Sara Rouhiainen, Malla Vartiainen ja Olivia Yli-Juuti.

Lisätty kello 15.17 lajipäällikön kommentit ja joukkueiden kokoonpanot.

Lue myös:

Suomalaisilla vahva alku joukkuevoimistelun MM-kisoissa – Minetit toiselta sijalta MM-finaaliin

Konkarivalmentaja on todistanut joukkuevoimistelun muutosta fyysiseksi huippu-urheiluksi – nöyrästi töitä paiskiva OVO Team lumoaa lennokkaalla energiallaan

Valmentaja Titta Heikkilää ympäröinyt kritiikkimyrsky satutti, mutta lopulta vahvisti – Minetit janoaa MM-kultaa takaisin Tampereelle

Suosittelemme sinulle