Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tappara julkisti nipun mielenkiintoisia pelaajasopimuksia – fanit saavat keksiä Emil Larmille uuden lempinimen: "Imuriksi minua on täällä tähän asti kutsuttu"

HPK:n mestarivahti Larmin lisäksi Tappara julkisti Olavi Vauhkosen, Tyler Morleyn, Charles Bertrandin ja Alexander Ytterellin sopimukset.

Emil Larmi Tappara
Emil Larmin Tappara-sopimus julkistettiin maanantaina tamperelaisessa kauppakeskuksessa. Kuva: Yle
Sari Sirkkiä-Jarva
Avaa Yle-sovelluksessa

Tapparan uuden joukkueen julkistustilaisuus tamperelaisessa kauppakeskuksessa oli ilmeisen kiinnostava tapahtuma, sillä innokkaimmat fanit odottivat paikalla jo hyvä tovi ennen virallisen tilaisuuden alkua.

Pelaajat ilmestyivät yleisön eteen kierreportaita pitkin laskeutuen, ja suosionosoituksista päätellen maalivahti Emil Larmin suosio on muuttanut ennen miehen muuttokuormaa Hämeenlinnasta Tampereelle.

– Viimeksi kun menin Hämeenlinnaan, varmaan kukaan ei tiennyt, kuka minä olen. Nykyään joku tietää edes pelipaikan, ja kun tällaisen vastaanoton saa, niin onhan se kiva, Hämeenlinnassa torijuhlia toukokuun alussa maestroinut Larmi kertoo.

Tappara aloitti treenikauden joukkueen kokoontumisella ja esittelyllä, ja vähitellen alkaa paluu hikiseen työhön. Larmi odottaa maisemanvaihdokselta paljon.

– Tiedän, että täällä tehdään asioita oikein, mä pääsen oppimaan jotain uutta ja haluan imeä kaiken mahdollisen opin, mitä ikinä vaan pystyn. Haluan edelleen voittaa ja kehittyä henkilökohtaisesti, Larmi kertoo.

– Mulla on vielä pari viikkoa jäljellä omaa lomaa, sen jälkeen liitytään muiden joukkoon.

HPK:n mestaruus varmistui 4. toukokuuta, joten vielä parin viikon ajan maalivahti saa olla virallisesti lomalla Tappara-esittelyjen jälkeen. Juhlintaa entisen joukkueen kanssa on piisannut.

– En muista, missä kohtaa se on lopetettu, mutta ainakin toistaiseksi juhlat on lopetettu, ehkä sitten 10 vuoden päästä voidaan jatkaa, Larmi jatkoi.

Larmi kirjoittaa ahkerasti kuulumisiaan twitterissä, seuraajat tietävät, että golfkausi on avattu ja yhtä lailla nuorukainen on mainostanut Hämeenlinnan kämppäänsä uusille asukkaille.

– Kämppää on täältä etsitty, vielä ei ole uutta kotia löytynyt.

Sama etsiminen on golfpallojen kanssa, sillä joku riivatun katoamistauti tuntuu vaivaavan maalivahdin golfkierroksilla.

– Oisko kolmisen kipaletta (kierroksia) pelattuna ja varmaan 30 palloa hukattuna, Larmi nauraa.

Emil Larmi
Emil Larmi torjui HPK:n keväällä Suomen mestariksi. Kuva: Tomi Hänninen

Mestariveskarille mestarivalmentaja

Tappara saa paitsi uuden maalivahdin myös uuden maalivahtivalmentajan. Aki Näykki palaa Suomeen Sveitsin mestaruusjuhlien jälkeen.

– Täällä olen aikanaan pikkujunnuissa aloittanut valmentajana 17 vuotta sitten, sain A:ssakin olla pari vuotta valmentajana. Tavallaan sellainen haave on aina ollut, että pääsisi Tapparassa joskus Liigaa valmentamaan ja nyt se on totta. Hieno tulla takaisin, Näykki sanoo.

– Sveitsissä oli hieno kausi, kaikin puolin antoisa vuosi, mutta hieno päästä tänne, Näykki jatkaa.

Tappara julkisti Larmin sopimuksen lisäksi hyökkääjä Olavi Vauhkosen sopimuksen. Uusia ulkomaalaispelaajia Tapparassa alkavalla kaudella ovat ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell sekä liigayleisölle tutut hyökkääjät Charles Bertrand ja Tyler Morley.

Päävalmentajana jatkava Rautakorpi muistuttaa, että muutokset joukkueessa ovat vähäisiä mutta harkittuja.

– Hieman vähemmän meillä on muutosta, mitä on ollut 2010-luvulla. Hyviä muutoksia, tarkkaan on yritetty harkita, millaista osaamista ja kehityspotentiaalia tulee joukkueeseen, Rautakorpi sanoo.

Veskarihankinnan kehumisen Rautakorpi jätti naureskellen vielä vähälle, etenkin kun Larmi kirjoitti nimmareita valmentajan vierellä.

– Maalivahtiosastoon haettiin leveyttä, ja haettiin sitä nuoruuden kautta. Emil on -96 ja Chrisu (Christian Heljanko) on -97. Hieno juttu, että saatiin hänet (Larmi) meille.

– Eiköhän hän näyttönsä ole antanut, varmaan meidänkin välieräsarjassa hän oli iso tekijä siihen, että HPK meni jatkoon siitä sarjasta, ja sama jatkui Kärppiä vastaan. Hän sai sellaisen draivin, flown päälle ja oli vahva. Hän on aggressiivinen, aktiivinen veskari. Ja tandemina Chrisulle, niin mielenkiintoinen kaksikko meillä kyllä on, Rautakorpi sanoi.

Larmin taidoille kuten myös miehen nimmarikädelle on käyttöä, sillä Tappara tarvitsee myös showmiehiä. Kauppakeskuksessa veskari otti yleisönsä loppukaneetillaan, kun häneltä kysyttiin lempinimestä.

– Imuriksi minua on täällä tähän asti kutsuttu! Mutta jos ihan sukunimellä kutsutaan jatkossa, niin sillä pärjätään.

Lue myös:

Näin HPK juhli mestaruutta: Voittohuumassa ei enää muistettu, mitä pelikentällä tapahtui ja kiire tuli lentokentälle

HPK voitti jääkiekon SM-kultaa! Mieletön seitsemäs finaali ratkesi jatkoerässä dramaattisesti

Suosittelemme