Hyppää sisältöön

Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

Rovaniemen Palloseura tiedotti, että sen uudeksi päävalmentajaksi Toni Koskelan tilalle on valittu Pasi Tuutti.

Toni Koskela
Katso lehdistötilaisuus kuvaa klikkaamalla.
Jussi Vainikka,
Emma Hyyppä

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Helsingin Jalkapalloklubi on irtisanonut joukkueen päävalmentajan Mika Lehkosuon. HJK esitteli keskiviikon tiedotustilaisuudessa uuden päävalmentajansa Toni Koskelan, joka aloittaa tehtävässään heti.

– Me tarvitaan uusi alku, muutos, koska esitykset ja tulokset eivät ole olleet sitä mitä olemme hakeneet. Toni edustaa sellaista, joka pystyy tuomaan sen nopeasti, mutta ei kompromissia siitä, mitkä meidän pitkän aikavälin tavoitteet ovat, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Yle Urheilulle.

– Uskomme tosi vahvasti, että hän on sitä mitä tämä seura haluaa myös jatkossa edustaa, Riihilahti sanoo tiedotustilaisuudessa.

Koskelan sopimus on 2,5-vuotinen. Hän on aiemmin toiminut HJK:ssa edustusjoukkueen apuvalmentajana kaudesta 2013 alkaen ja toimi reservijoukkue Klubi 04:n päävalmentajana vuodesta 2015 vuoteen 2017.

Kauden 2017 päätteeksi Klubi 04 nousi Ykköseen. Vuodesta 2018 lähtien Koskela valmensi Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkuetta.

– Olen hyvin ylpeä, että olen päässyt tänne takaisin. Olen innoissani, että pääsen aloittamaan työt joukkueen kanssa, sanoo Toni Koskela Yle Urheilun haastattelussa.

Koskela kertoo asioiden edenneen todella nopeasti viime päivinä. HJK otti Koskelaan yhteyttä maanantai-iltana. RoPS kertoi keskiviikkona Twitterissä, että sen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Pasi Tuutti.

Kauden kahdella voitolla aloittanut HJK on sittemmin pelannut kuusi tasapeliä ja hävinnyt kahdesti. Kahdeksan ottelun mittainen voitoton putki oli suurin syy Lehkosuon irtisanomiseen.

HJK on Veikkausliigassa kuudentena neljän pisteen päässä sarjakärki Interistä (12–16). Lehkosuon viimeiseksi otteluksi jäi 0–3-tappio FC Lahtea vastaan maanantaina.

Lehkosuo aloitti HJK:n päävalmentana kauden ollessa jo käynnissä huhtikuussa 2014 ja päätti kauden Suomen mestaruuteen. Lehkosuo luotsasi joukkueen uudelleen Suomen mestariksi vuosina 2017 ja 2018.

Lue myös:

Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

Klubille seitsemäs ottelu voitoitta – HJK-luotsi Mika Lehkosuo ei ole huolissaan: "Tällä hetkellä kaikki vetävät pelkkiä tasureita"

Kommentti: Turhautunut HJK on tehottomampi kuin aikoihin – onko liika jääräpäisyys ottanut Mika Lehkosuosta vallan?

HJK:n Obilorin pelikielto paisui kuuteen otteluun – Palloliitto: Taklaus tehty seurauksista välittämättä

HJK:n kurimus jatkuu: Mika Lehkosuo pysyi tyynenä, vaikka kannattajat vaativat äänekkäästi potkuja – "Keskityn niihin asioihin, joihin voin itse vaikuttaa"

Suosittelemme sinulle