Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Ruotsin tähtisikermä on tottunut maalikarkeloihin, mutta aikoo nyt keskittyä puolustamiseen – "Suomen kohtaaminen tekee tästä erityisen mukavaa"

Suomi hävisi edellisen Ruotsia vastaan pelatun puolivälierän surullisenkuuluisalla tavalla vuonna 2003.

Adrian Kempe Ruotsi
Ruotsalaispelaajat pääsivät juhlimaan alkulohkon peleissä maalia peräti 41 kertaa. Kuva: AOP
Jussi Saarinen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tulokset ja tilastot löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet edellisen kerran jääkiekon MM-turnauksen puolivälierävaiheessa Helsingin kisoissa vuonna 2003. Tuo ottelu jäi suomalaiseen jääkiekkohistoriaan surullisenkuuluisalla tavalla. Leijonat menetti kotiyleisön edessä 5–1-johdon ja hävisi lopulta 5–6.

– Siitä on aikaa, kun olemme viimeksi kohdanneet puolivälierissä. Ottelusta tulee tiukka, kuten aina Suomea vastaan. Siitä tulee hauska peli, ruotsalaishyökkääjä Adrian Kempe ennakoi torstai-illan ottelua.

Los Angeles Kingsissä NHL:ää pelaava Kempe myönsi, ettei tiedä kovin paljoa Suomen joukkueesta.

– Tiedän, että heillä on monia pelaajia KHL:stä ja Suomen liigasta. He ovat kova joukkue. Meidän pitää pelata hyvin, jotta voimme voittaa heidät, Kempe jatkoi kohteliaasti.

Myös Tre Kronorin apuvalmentaja Johan Garpenlöv kertoi Yle Urheilulle Ruotsin joukkueen viime hetken tunnelmista viimeistelyharjoitusten jälkeen.

– Joukkueessa on todella hyvä tunnelma. Pelaajat ovat tuoreita ja valmiina pelaamaan. Olemme odottaneet, että pääsemme pelaamaan puolivälierän. Suomen kohtaaminen tekee tästä erityisen mukavaa.

Ääripäät kohtaavat

Lähes kokonaan NHL-pelaajista koostuva Ruotsi teki MM-turnauksen alkulohkovaiheessa eniten maaleja, peräti 41 kappaletta. Omissakin soi seitsemässä pelissä 21 kertaa, joten Tre Kronorin ottelut ovat olleet todellisia maalikarkeloita.

Ääripäät kohtaavat illalla, sillä Suomen otteluissa on tehty koko turnauksessa vähiten maaleja, yhteensä 33 kappaletta. Ruotsin peleissä verkko on soinut yhteensä 62 kertaa.

B-lohkon päätösottelussa Ruotsi kärsi 4–7-tappion Venäjälle. Tre Kronorin vahvuudet ovat turnauksessa olleet hyökkäyspäässä, mutta maalintekokilpailuun joukkue ei aio Suomea vastaan lähteä.

– Meidän on keskityttävä ensisijaisesti puolustamiseen nyt kun pudotuspelit alkavat. Luomme hyökkäyksiä sitä kautta. Näitä pelejä on varmasti hauskempi pelata, Adrian Kempe mietti Kosicen areenan uumenissa.

Suomen ja Ruotsin välinen puolivälieräottelu alkaa tänään Kosicessa Suomen aikaa kello 21.15.

Lue myös:

Ruotsalaispelaaja menetti hermonsa suomalaistoimittajan kysymyksestä – ”Nyt tulee viimeisen kerran!”

Näillä ketjuilla Leijonat lähtee kaatamaan Tre Kronoria

Näin Leijonat lyö Ruotsin MM-puolivälierässä – asiantuntija kertoo, miten Suomi saa Tre Kronorin repaleisesti pelanneet NHL-tähdet hölmistymään

Suosittelemme sinulle