Hyppää sisältöön

Keskustan puoluelehti Suomenmaa vähentää väkeä ja muuttuu kuukausilehdeksi

Suomenmaan yt-neuvottelut ovat seurausta keskustan vaalitappiosta.

Suomenmaa-lehti vuonna 2013. Kuva: Yle

Keskustan Suomenmaa-lehden yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lehti (siirryt toiseen palveluun) vähentää 8,6 henkilötyövuotta ja muuttuu elokuussa viikkolehdestä kuukausilehdeksi.

Päätoimittaja Juha Määtän mukaan tehdyt päätökset ovat raskaita mutta välttämättömiä yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamiseksi.

– Neu­vot­te­lu­jen seu­rauk­se­na jou­duim­me päät­tä­mään mo­nen osaa­van työn­te­ki­jän työ­suh­teen, mut­ta täs­sä ti­lan­tees­sa meil­lä ei ol­lut muu­ta vaih­to­eh­toa kuin so­peut­taa toi­min­ta ta­lou­del­li­ses­ti kes­tä­väl­le poh­jal­le, Määt­tä pahoitteli lehdessä.

Suomenmaan yt-neuvottelut ovat seurausta keskustan vaalitappiosta. Lehden puolueelta saama vuosittainen viestintätuki puolittui toukokuun alusta yhteen miljoonaan.

Suomenmaasta irtisanottiin neljä ihmistä, neljän määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyi, yhden ihmisen työsuhde määräaikaistettiin ja yksi ihminen irtisanoutui. Lehden palvelukseen jää vähennysten jälkeen 13 ihmistä.

Säästöjä haettiin myös ulkoistuksista, it-järjestelmistä ja toimitilaratkaisuista.

Määtän mukaan lehden toimintatavat säilyvät ennallaan. Suo­men­maa te­kee edel­leen vai­kut­ta­vaa po­liit­tis­ta ja nä­ke­myk­sel­lis­tä si­säl­töä verk­koon ja print­tiin, Määttä vakuuttaa.

Lue myös:

Rökäletappio eduskuntavaaleissa leikkaa keskustan puoluetukea miljoonilla – Puoluesihteeri: "Totta kai se on ikävä tunne"

Suosittelemme sinulle