Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Marko Anttila tiesi ratkaisumaalin tulevan – Leijonien kapteeni väänsi hersyvää vitsiä joukkueen sankarista

Marko ”Mörkö” Anttila tiesi, että Sakari Manninen iskee ottelun ratkaisun.

Marko Anttila Oliver Ekman-Larsson
Suomen kapteeni Marko Anttila ja Ruotsin kapteeni Oliver Ekman-Larsson. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Jussi Paasi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelman, tilastot ja tulokset löydät Yle Urheilun MM-kisaoppaasta.

KOSICE. Se oli urasi makein maali, eikö?

– No olihan se.

Leijonien kapteeni oli pelin jälkeen yhtä leveää hymyä. Marko ”Mörkö” Anttila teki puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä Suomen tasoitusmaalin. Osuma oli Anttilan ensimmäinen tässä MM-turnauksessa.

– Kauan sitä joutui odottamaan. Päätä on hakattu seinään, mutta jos tuo nyt vähän hyvittää sitä, että on tullut tuhlailtua, Anttila sanoi.

Kapteeni hehkutti ansaitusti koko joukkuetta maasta taivaaseen. Kukaan ei osannut odottaa, että Leijonat kaataisi NHL-tähtiä vilisseen Ruotsin. Ja tapa, jolla Suomi voiton otti, teki saavutuksesta vielä hienomman. Leijonat hallitsi pelitapahtumia selvästi.

– Uskomaton joukkue. Ei ollut helppo tilanne. Väännettiin ja käännettiin, uskottiin siihen. Yhdessä tässä taistellaan. Ja nuo pakit pelasivat tänään hienosti, Anttila naurahti.

Puolivälierä Ruotsia vastaan oli Suomen puolustajien juhlaa. Niko Mikkola, Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää kunnostautuivat maaleillaan Tre Kronorin kaatajina. Illan kovin taikuri oli kuitenkin Sakari Manninen. Hän järjesteli kolme osumaa ja iski ratkaisun jatkoajalla.

Te olitte ilmeisesti ensin päättäneet, että vain pitkät jätkät tekevät tänään maaleja, mutta sitten Manninen pääsi lopettamaan sen sarjan.

– Joo, se luuli että on yli 190 senttinen, Anttilan virnisti ja purskahti nauruun.

Manninen on Leijonien lyhyin pelaaja. Mittaa hyökkääjällä on 170 senttiä. Anttila on Mannista 33 senttiä pidempi. Hakanpää (195cm), Mikkola (193cm) ja Lindbohm (190cm) kuuluvat Leijonien pisimpien miesten joukkoon.

Kun kapteeni oli saanut naurunsa loppumaan, hän kertasi Mannisen uskomattoman hienoa ratkaisumaalia. Kun Anttila näki, mihin Manninen kiekon kanssa suuntaa, hän tiesi ottelun ratkeavan kohta. He ovat pelanneet yhdessä Helsingin Jokereissa, joten Mannisen temput ovat tulleet Anttilalle tutuiksi.

– Olin jopa aika varma, että Manninen pistää siitä sisään. Olen nähnyt noita aikaisemminkin, kun se ampuu sinne takakulmaan. Olihan se hieno tunne!

Tiesit siis että maali tulee, eli tuuletitko etukäteen?

– No en ihan uskaltanut, Anttila nauroi.

Lue myös:

Tilasto kertoo kaiken Leijonien sensaatiosta – tällaista voittoa Ruotsista ei ole nähty koskaan aikaisemmin

Leijonien sankari Manninen hehkutti joukkueen viisasta rohkeutta – ikimuistoinen osuma säilyy mielessä: "Jos vain ei dementia tule"

Leijonat kultajahtiin! Suomi kohtaa Venäjän MM-välierässä lauantaina kello 16.15

Kommentti: Ruotsin "kuningas" muuttui reikäjuustoksi – Leijonat teki jotain täysin käsittämätöntä!

Leijonilta uskomaton nousu! Kapteeni Anttila tasoitti kolmannen erän lopussa – Manninen upotti Tre Kronorin jatkoajalla

Söderholmin Saksa taipui päätöserässä – Tshekki eteni välieriin

Suosittelemme