Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

PS-Nuorten valtionapu vaakalaudalla, ministeriö perää järjestöltä selvitystä

Taustalla on Twitterissä julkaistu kuva, jonka saatetekstiä ministeriö pitää ongelmallisena.

Eduskuntavaalit 2019. Perussuomalaisten vaalivalvojaiset. PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen (kuvassa). Itse kohutun twiitin julkaisi järjestön varapuheenjohtaja Toni Jalonen tiedotteessa. Kuva: Tuomo Björksten / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten nuorten tälle vuodelle myönnetty 115 000 euron valtionapu saatetaan periä takaisin. Opetus- ja kulttuuriministeriö lähetti perjantaina PS-Nuorille kirjeen, jossa järjestöä pyydetään esittämään selvityksensä 10. kesäkuuta mennessä, minkä jälkeen ministeriö tekee asiasta päätöksen.

Taustalla on PS-Nuorten Twitter-tilillä julkaistu kuva tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Järjestö poisti tviittinsä ja myönsi, että se oli harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

Opetusministeriön kirjeessä todetaan, että kehotus on ristiriidassa nuorisolain tavoitteiden ja lähtökohtien kanssa. Avustusta on ministeriön mukaan käytetty olennaisesti eri tavalla kuin nuorisolaki edellyttää.

Lue myös: PS-Nuoret pahoittelevat kohuttua twiittiä: "Twiitti oli ajattelematon ja toimin impulsiivisesti idean syttyessä"

Suosittelemme sinulle