Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tampereen Ratikkakahvilan pitäjä on valittu

Yhdistyksen hallitus valitsi Ratikkakahvilan pitäjäksi Branderin.

Havainnekuva ratikkakahvilasta puiston suunnasta
Kuva: WSP Finland / Tampereen kaupunki
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen keskustaan tulee ratikkakahvila, jonka yrittäjä on nyt valittu.

Tampere Tunnetuksi ry:n avoimeen yrittäjähakuun tuli kahdeksan tarjousta, joista neljä yritystä haastateltiin. Yhdistyksen hallitus valitsi Ratikkakahvilan pitäjäksi Brander Oy:n, jolla on lähes sadan vuoden ajalta kokemusta kahviloiden pidosta Tampereen keskustassa.

Helsingin ratikkavaunuja on valmistettu Tampereen Valmetin tehtaassa 1970-luvulla. Vihreä HKL:n ratikka teipataan alkuperäisväritykseen, jolla se on poistunut Tampereen tehtaasta 1970-luvulla eli väritys on oranssi-harmaa.

Branderin Ratikkakahvila on avoinna aamusta alkaen. Toiveena on, että Ratikkakahvila tulee olemaan suosittu nähtävyys, kuten esimerkiksi Tallinnassa.

Ratikkakahvila koostuu 150 neliön puupinnoitetusta terassista, vanhasta HKL:n liikenteestä poistetusta raitiovaunusta, jonne on tehty 30 asiakaspaikkaa sekä myyntikontista jossa sijaitsee myös wc.

Ratikkakahvilan pitäisi avautua kesäkuun lopussa.

Cargotec Finland on nykyään Valmet Tampereen tehtaan perillisiä, vaikka Valmet-nimi on jo myyty Metsolle.

– Valmet Tampere oli monipuolinen konepaja, jossa tehtiin alkuun lentokoneita. Sodanjälkeinen kysynnän lasku aiheutti uusien urien etsimistä, jolloin löydettiin muun muassa veturi- ja junakaluston teko. Höyryvetureita ei meillä tehty, siitä pitivät huolen Tampella ja Lokomo, designer Pasi Seljas sanoo.

Lue lisää:

Tampere sai Helsingistä vanhan ratikan, tästä erikoisesta kahvilasta tulee tämän kesän vetonaula Keskustorille Tampereen Keskustorille haetaan samanlaista vetonaulaa ratikkavaunusta kuin Tallinnan trendikkäässä kaupunginosassa

Suosittelemme