Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Agentti vihjaa yhdysvaltalaisen huippupituushyppääjän saavan neljän vuoden dopingpannan – söi "pilaantunutta" naudanlihaa japanilaisravintolassa

MM-hopeaa saavuttanut pituushyppääjä Jarrion Lawson asetettiin alunperin, viime syksynä väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkeen takia.

Jarrion Lawson polvistuneena.
Kuva: AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalaisen pituushyppääjä Jarrion Lawsonin dopingnäytteestä löydettiin jälkiä muun muassa anabolisesta steroidista (trenbolone).

Lawsonin, 25, tapaus meni kurinpitomenettelyyn ja hän joutui väliaikaiseen kilpailukieltoon. Julkisuuteen ei kerrottu, milloin Lawson oli antanut positiivisen dopingnäytteen.

Vuoden 2016 Rion olympialaisissa Lawson sijoittui pituushypyssä neljänneksi ja vuotta myöhemmin hän saavutti MM-hopeaa Lontoossa. Lawsonin ennätys on 858.

Urheilijan asiainhoitaja Paul Doyle vihjasi uutistoimisto AP:lle, että Lawson valittaa asiasta heti, kun hänelle langetetaan lähipäivinä neljän vuoden kilpailukielto.

Doylen mukaan Lawson söi "pilaantunutta" naudanlihaa japanilaisessa ravintolassa Arkansasissa ennen testiä, joka tehtiin 2. päivä kesäkuuta 2018.

Lawsonin elimistöstä löydetty anabolinen steroidi (trenbolone) auttaa lihasmassan kasvattamisessa ja on samaa steroidiseosta, jota osa venäläisurheilijoista käytti vuoden 2014 talviolympialaisissa.

Suosittelemme sinulle