Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Seiväshypyn suomalaistähti toivoo penkkiurheilijoilta armollisuutta – Areenan minidokumentissa hypätään Wilma Murron arkeen

Wilma Murron tavoitteena on tulla maailman parhaaksi seiväshyppääjäksi. Hän on muuttanut ympäri Suomea seiväshyppyammatin takia.

Wilma Murto haluaa tulla maailman parhaaksi seiväshyppääjäksi.
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Areenassa nähtävän Tulosten takana -minidokumenttisarjan ensimmäistä osaa tähdittää 20-vuotias seiväshyppääjä Wilma Murto.

Seitsemänminuuttisessa minidokumentissa nähdään ammattiurheilijan arkea ja kuullaan nuorten maailmanennätysnaisen tarina hänen itsensä kertomana.

Dokumentin voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Nuoresta iästään huolimatta Murto on muuttanut jo monta kertaa seiväshypyn takia: Salon lapsuudenkodista Turkuun urheilulukioon, sieltä puoleksi vuodeksi Lahteen ja viimeksi Kuortaneelle, jossa häntä on valmentanut maalis-huhtikuun taitteesta lähtien Mikko Latvala.

Murron tavoitteena on olla jonakin päivänä maailman paras seiväshyppääjä. Siksi hän elää täysin seiväshypyn ehdoilla. Suomen mestari sietää paineita hyvin, mutta toivoo urheilua seuraavilta ihmisiltä armollisuutta.

Murto avaa ulkoratakautensa 11. kesäkuuta Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Sarjassa julkaistaan kesän aikana yhteensä kuusi jaksoa kuudesta eri yleisurheilijasta.

Lue myös:

Wilma Murto kärsi talvella uniongelmista ja tulostaso romahti – "Se oli selkein syy heikkoihin tuloksiin"

Wilma Murto perusteli yllättävää valmentajan vaihtoa: "Ajatusmaailma harjoittelusta oli meillä erilainen"

Maailmantilaston ykkönen ja sisäratojen ME-nainen hyppää Turussa historiallisen kovassa seiväskisassa – Paavo Nurmen kisat kiinnitti myös moukaritähden

Komeasti kautensa aloittaneella Wilma Murrolla on hyviä uutisia suomalaisille yleisurheilufaneille – kivut ovat kadonneet kokonaan: "Todella vapautunut olo"

Seivästähti Wilma Murron elämä meni uusiksi – isojen muutosten jälkeen tavoitteena on voittaa kultaa ensi kesänä

Suosittelemme