Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

St. Louis tasoitti Stanley Cupin finaalit – Ryan O'Reilly yllätti Tuukka Raskin kahdesti

Katso neljännen finaalin maalit jutun pääkuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: Viasat)

St. Louis tasoitti Stanley Cupin finaalit – Ryan O'Reilly yllätti Tuukka Raskin kahdesti
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

ST. LOUIS. Stanley Cupin neljännestä loppuottelusta St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välillä ei väriä tai tapahtumia puuttunut. St. Louis Blues voitti Suomen aikaa varhain tiistaina pelatun ottelun 4–2. Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 2–2.

Vaikka tunnelma Bluesin kotiareenalla ottelun alla oli viikonlopun murskatappion jäljiltä jännittynyt ja odottava, kotiyleisön heräämiseen ei lopulta tarvittu kuin 43 sekuntia jääkiekon pelaamista.

Blues-yleisö sekosi täysin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Ryan O'Reilly kiepautti vanhanaikaisella kiekon ohi Bostonin suomalaisvahdin Tuukka Raskin.

Avausmaalin jälkeen St. Louis ajoi Bostonin ajoittain nurkkaan todella pahasti ahnaalla karvaus- ja riistopelaamisellaan, mutta seuraavan maalin teki Bostonin Charlie Coyle. Osuma oli Bostonin amerikkalaislaiturille jo kolmas kolmessa viime ottelussa.

Blues vastasi kuitenkin pian Vladimir Tarasenkon maalilla, minkä jälkeen Blues oli jälleen pitkiä aikoja ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli. Etenkin toisessa erässä St. Louis sai Bruinsin suoranaisen paniikin valtaan huimalla karvauspelaamisellaan, mutta kiekkoa se ei maalin saanut, ei edes huippupaikoista.

O'Reilly lirutti alivoimalla kiekon Raskin ohi, mutta peliväline liukui noin viisi senttiä ohi maalin.

Blues yhä vaikeuksissa ylivoimalla

Tunnelma Bluesin kotiareenalla oli etenkin toisessa erässä täysin uskomattomalla tasolla. Kotiyleisö ulvoi seisten suoraa huutoa, kun Blues antoi vierasjoukkueelle armotonta painetta. Kotiyleisö räjähti jokaisesta taklauksesta suoraan huutoon, mikä siivitti kotijoukkuetta yhä kovempaan lentoon.

Bostonin tasoitusmaali toisen erän toisella puoliskolla oli kuitenkin St. Louisille katkera pala. Juuri kun kotijoukkue oli vienyt peliä tovin miten tahtoi, ja pääsi vielä ylivoimallekin, se antoi vierasjoukkueelle alivoimaosuman. Puolustaja Brandon Carlo suti Jordan Binningtonin tarjoaman herkullisen irtokiekon helposti sisään.

Läpi kevään Bluesin murheenkryyninä toiminut ylivoimapeli oli jälleen maanantaina täysin luokatonta. Monin paikoin tuntui, että Bostonin ottamista jäähyistä hyötyi enemmän Boston itse. St. Louis on tehnyt loppuottelusarjassa vain yhden ylivoimamaalin kolmellatoista yrittämällä.

O'Reilly teki voittomaalin päätöserässä

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän yhdennellätoista minuutilla, kun illan toisen osumansa tehnyt O'Reilly löi irtokiekon sisään Raskin nenän alta. O'Reillyn lisäksi Bluesin tehokkain pelaaja oli puolustaja Alex Pietrangelo, jolle kirjattiin ottelussa kaksi syöttöpistettä.

St. Louis voitti ottelun lopulta maalein 4–2.

Tuukka Rask Bostonin maalilla oli tappiosta huolimatta jälleen kerran erinomaisessa iskussa, vaikka tältä pari maaliin johtanutta irtokiekkoa tippuikin. Rask teki tärkeitä pelastuksia etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä, ja piti oman joukkueensa pelissä mukana.

Vaikka kaaos maalin ympärillä oli muutamaan otteeseen totaalinen, Rask onnistui kerta toisensa jälkeen näkemään ihmismuurien takaa tulevat kiekot. Rask torjui ottelussa lopulta 34 kertaa.

Ottelusarja on St. Louisin voiton myötä tasatilanteessa 2–2, mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Sarjan viides ottelu pelataan perjantaiaamuna Suomen aikaa Bostonin kotijäällä.

Lue myös:

Boston ei pystynyt vastaamaan St. Louisin työmäärään, Rask myönsi sisukkaan Bluesin paremmuuden: ”He olivat paljon epätoivoisempia”

Valtava takaisku Tapparalle: mestarimaalivahti Emil Larmi siirtyykin NHL-jäille

St. Louisin ilo loppui lyhyeen: Boston murskavoittoon, Raskin rauhallisuus vakuutti

Voisiko Ville Husso olla St. Louisin sensaatiomaalivahti Binningtonin tilalla? – ”Kyllä sitä on miettinyt”

Suosittelemme