Hyppää sisältöön

Oulun soramonttumurhasta nostettiin syytteet kolmelle miehelle

Kolmea yli kaksikymppistä miestä syytetään murhasta, joka tapahtui Oulussa viime lokakuussa. Henkirikoksen uhri löytyi toukokuun alussa.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Oulussa viime lokakuussa tapahtuneesta soramonttumurhasta on nostettu syytteet.

Tapaus on saanut paljon julkisuutta, koska henkirikoksen uhria etsittiin useiden kuukausien ajan maastosta Oulun alueella.

Kolmea nuorta miestä syytetään yhdessä tehdystä murhasta. Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä oululaista miestä, 1995 syntynyttä liminkalaista miestä ja 1998 syntynyttä oululaista miestä. Rikosnimikkeenä on murha, koska teon katsotaan olleen erityisen raaka ja julma. Kahden vanhimman vastaajan osalta teon katsotaan olleen harkittu. Lisäksi näiden kahden katsotaan syyllistyneen liutaan muita rikoksia, mukana ampuma-aserikoksia ja hautarauhan rikkominen.

Kaikki kolme vastaajaa ovat vangittuina. He ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen.

Rikoksen uhrin löytämiseksi käynnistettiin laajat etsinnät viime syksynä ja niitä jatkettiin talven aikana, mutta uhria ei löydetty. Poliisi kertoilöytäneensä henkirikoksen uhrin Oulun Alakylästä tiistaina 7.toukokuuta 2019.

Esitutkinnan aikana poliisi kuulusteli useita henkilöitä. Aikaisemmin vangittuna oli neljä henkilöä, mutta yksi heistä vapautettiin jo aikaisemmin. Miestä epäiltiin avunannosta murhaan, mutta esitutkinnan perusteella hänellä ei ole osallisuutta henkirikokseen.

Kaksi heistä on kertonut siirtäneensä ja kätkeneensä ruumiin maastoon Oulun pohjoispuolelle teon jälkeen.

Murhan motiivin epäillään osittain liittyvän huumausaineisiin.

Epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta henkilöstä tehtiin marraskuun alussa.

Suosittelemme sinulle