Hyppää sisältöön

Johanna Lahti Ilta-Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi

Lahti siirtyy paikalle Sanoma Lifestyle -yksikön johtajan pestistä.

Johanna Lahti nimitetään 1.11.2019 alkaen Ilta-Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Tapio Sadeoja siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. Kuva: Sanoma Media

Ilta-Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi nousee Johanna Lahti, 47. Lehden nykyinen vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Lahti työskentelee nyt Sanoma Lifestyle -yksikön vetäjänä. Ennen nykyistä tehtäväänsä Lahti toimi 2010–2016 Me Naisten päätoimittajana ja toimituspäällikkönä.

Sitä ennen hän oli pitkään töissä Ilta-Sanomissa, muun muassa viihdetoimituksen, viikonvaihdeliitteen ja tv-lehden esimiehenä, Lontoon-kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimittajana. Koulutukseltaan Lahti on filosofian maisteri.

– Työskentelin Ilta-Sanomissa 13 vuotta, ja siellä oppimani uutisajattelu ja tekemisen tahti on minulla yhä selkäytimessä, kuvaa Lahti tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kertoo, että pestiin oli monta kovaa hakijaa.

– Johannalla on vahva uutistausta, monipuolinen näkemys tarinankerronnasta eri kanavissa sekä pitkä johtajakokemus, Kalsta sanoo.

"Jossain vaiheessa paperilehti jää historiaan"

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia, osoittavat Kansallisen mediatutkimuksen luvut (siirryt toiseen palveluun). Lahden mukaan ero muihin säilyy jatkossa pitämällä kiinni ydinlupauksesta.

– Ilta-Sanomien tärkein lupaus lukijalle eli yleisölle on, että kerromme, mikä on kaikkein kiinnostavinta juuri nyt. Onko jotain isoa tapahtunut? Edellytys on, että tämä usko ja luottamus säilyy.

Aiemmin lupaus piti lunastaa kerran päivässä printtilehdessä.

– Nyt lunastamme sen minuutti minuutilta verkossa.

Maailma muuttuu ja media sen mukana. Taistelu ihmisten ajasta jatkuu. Yhtenä esimerkkinä tulevaisuuden mahdollisuuksista – myös median näkökulmasta – Lahti mainitsee itse ohjautuvat autot.

– Ne lisäävät ihmisten mediankäyttöaikaa käytännössä tunnin päivässä. Se on todella mahtava tilaisuus kaikille medioille.

Entä paperilehden kohtalo? Luetaanko Ilta-Sanomia printtinä kymmenen vuoden kuluttua? Vaikea sanoa, toteaa Lahti.

– Nykykehityksen valossa voisi ajatella, että jossain vaiheessa paperilehti jää historiaan. Toisaalta se on vielä hyvin kannattava ja menestyvä tuote. Printtilehti on monelle rakkain mediamuoto.

Lisäys 5.6. klo 17.54: Johanna Lahden haastattelu.

Suosittelemme sinulle