Hyppää sisältöön

Stretsi on mieluisin lempinimi Anttilalle – Mörkö-nimen keksijä hämärän peitossa

MM-sankari Marko Anttila haaveilee NHL:stä ja KHL-mestaruudesta.

Marko Anttila on pienestä pitäen haaveillut NHL:stä. Hänen mukaansa NHL:ään siirtyminen on mahdollista, mutta ehkä epätodennäköistä.
Marko Anttila on pienestä pitäen haaveillut NHL:stä. Hänen mukaansa NHL:ään siirtyminen on mahdollista, mutta ehkä epätodennäköistä. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari
STT Urheilu

Leijonien kultakippari Marko Anttilalla on riittänyt vientiä. Torstaina tapetille nousi huhu siitä, josko Anttila siirtyisi jääkiekon NHL:ään.

– Lämmittää mieltä, että ylipäätään on tällainen spekulaatio. Ei ole mitään hajua, miten se käytännössä menisi, Anttila naurahtaa.

– NHL on mahdollinen, mutta ehkä epätodennäköinen. Minulla on sopimus Jokerien kanssa, pitäisi kysyä (Jari) Kurrilta, Anttila jatkaa.

Sen Anttila, 34, myöntää, että juniorina hänkin haaveili isosti.

– NHL:ää näki rajoitetusti Suomessa, joten minulle iso unelma juniorina oli päästä Leijoniin ja voittaa jotain, Anttila paljastaa.

Nyt kun Anttilan nuoruuden jättihaave on totta, on seuraavan vuoro. Kenties KHL-kulta kelpaisi?

– Totta kai. Meillä on hienosti rakennettu joukkuetta kesällä. Kyllä tällaisen haluaa kokea uudestaan, Anttila myöntää.

Heti perään Anttila luonnehtii Leijona-tovereitaan Veli-Matti Savinaista ja Mikko Lehtosta, jotka nyt esiteltiin Jokeri-kannattajille.

– Vellun kanssa ollaan tunnettu pitkään. Sitkeä, kova taistelija ja luonnepelaaja. Mikko taas on äärimmäisen hyvä luistelija, näkee pelin hyvin, Anttila perkaa.

Lempinimiä piisaa

MM-kisojen aikana Anttila ristittiin Möröksi. Kukaan, Anttila itsekään, ei varmuudella tiedä, kenen toimesta moinen kummajainen kumpusi esiin.

– Hyvä kysymys, kuka sen Mörkö-nimen keksi. Varmaan kohta joku Lempäälän junioriajan pelikaveri ilmoittautuu sen keksijäksi, Anttila aprikoi.

Romuluista hyökkääjä on kutsuttu niin kopissa kuin jäälläkin Markoksi tai Stretsiksi. Ne ovat selvästi Anttilalle enemmän mieleen kuin Mörkö.

– En ota sitä negatiivisena. Ei minun luistelutyyli ole kaunein, ehkä se sopii siksi.

Jokereissa on kutsuttu Markoksi tai Stretsiksi. Steve Kariya keksi Stretsin ensimmäisellä kaudellani Ilveksessä 2004, Anttila taustoittaa.

Anttila on siitä erikoinen ammattijääkiekkoilija, että hänellä ei ole agenttia hoitamassa asioitaan. Nyt tarjolle on jo tullut jos jotakin Mörkö-tuotetta, muun muassa makkaraa, mutta niissä Anttila ei ole millään lailla mukana.

– En ole vielä maistanut, mutta eiköhän sitä (makkaraa) ehdi maistaa juhannuksena, Anttila velmuilee.

Jotain kaupallista Anttila on sentään ehtinyt pohtia.

– En tiedä, menikö juna jo. Mutta jotain on, mutta lähinnä tulevaa, ja siitä on vaitiolovelvollisuuskin, Anttila kiteyttää.

Lue myös:

Leijonakuninkaan satumainen menestys tiivistyy neljään sanaan – Jukka Jalonen saa pelaajat tuntemaan, että heistä välitetään: "Voisin uhrata toisen jalkani hänen puolestaan"

Olli Määttä kuntouttaa kättään ja luistelee JYPin harjoituksissa – kysymys Mörköstä sai NHL-puolustajan nauramaan ja kehumaan vuolaasti MM-sankareita

Muistatko miten kävi, kun räppäri-Ville Galle haastoi vuosi sitten Mörkö-Markon jääkiekkokisaan?

Lähipiiri kertoo "Mörkö" Anttilan huiman tarinan: lempeä jättiläinen saa aina kaikille hymyn huulille – "Siinä oli naurussa pitämistä, kun iso mies alkoi taivuttelemaan"

Suosittelemme sinulle