Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kommentti: Kipinä on nyt syttynyt – Ranska näytti, että naisten MM-futiksen slogan toimii

Naisten MM-turnauksen avausottelu tarjosi katetta puheille kaikkien aikojen suurimmista kisoista, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Vainikka.

Ranska juhlii
Ranska juhli naisten MM-kisojen avausottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Dare to shine – uskalla loistaa. Ranska otti heti kättelyssä kopin naisten MM-kisojen virallisesta sloganista. Kisaemäntä on nostettu yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista, ja se osoitti heti avausottelussa olevansa ennakkohypetyksen arvoinen.

Iloista hyökkäyspeliä katsojille tarjoillut Ranska loisti Parc des Princesin nurmella ja tyrmäsi Wendie Renardin johdolla Etelä-Korean tylysti 4–0.

Ranskan pelaajiin kohdistuvat paineet ovat kiistattomat, mutta avausottelussa niistä ei ollut tietoakaan. Pelaajista huokui kauas, kuinka he nauttivat kentällä poikkeuksellisen hienosta illasta.

Kisoista on puhuttu pitkään kaikkien aikojen suurimpina. Katetta puheille ovat tarjonneet lähes miljoona ennakkoon myytyä pääsylippua ja ennennäkemättömän suuri mediahuomio. Pariisin illassa lähti vyörymään lumipallo, joka ehtii seuraavan kuukauden aikana temmata mukaansa tuhansia ja taas tuhansia uusia naisjalkapallon ystäviä.

Jo avausottelu herätti sosiaalisessa mediassa suurta kiinnostusta. Kisojen virallinen aihetunniste nousi ottelun aikana Twitterissä maailmanlaajuisesti kaikista suosituimmaksi.

Erityisen hieno perjantai-ilta oli tyttöjunioreille ympäri maailman. He näkivät idolinsa suurimmassa mahdollisessa valokeilassa suuren yleisön edessä.

Varsinkin kaikista nuorimmat juniorit ovat autuaan tietämättömiä siitä, kuinka hankalassa asemassa naisjalkapalloilijat ovat eri maailman kolkissa pahimmillaan olleet. Nyt junioreilla on pienestä pitäen paremmat mahdollisuudet tavoitella unelmia, jotka syntyvät kenties juuri tämän turnauksen aikana.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul totesi taannoin, että naisten jalkapallon suosio tulee räjähtämään MM-kisojen aikana. Kehitys on ollut ajoittain hidasta, mutta viime vuosien eksponentiaalinen kasvu kulminoitui Pariisin avausotteluun. Kipinä on nyt syttynyt, ja liekki roihahtaa seuraavan neljän viikon aikana vielä monesti.

Lue myös:

Naisten MM-jalkapallon avauspelissä tehtiin heti historiaa! Katso, miten komea osuma hylättiin paitsiona VAR-päätöksellä

Australian naisjalkapalloilijoille voitto MM-kisojen kynnyksellä – alkavat saada samaa minimipalkkaa miesten kanssa

Suomen maajoukkuetähdet uskovat Ranskaan ja Yhdysvaltoihin – kuuntele täältä MM-futiksen ennakkolähetys

Tämä nainen rikkoi jalkapallon lasikaton: Ranskalaistähti valmensi historiallisesti miehiä huipputasolla ja turhautui typeriin kysymyksiin – nyt rentoutuneena tähtäimessä MM-kulta kotikisoissa

Osallistu Futistietäjään! Seuraa kisatilannetta ja veikkaa avausmaalintekijät – voit voittaa hienoja palkintoja

Suosittelemme