Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Voittokulku jatkuu! Huuhkajat tyylitteli Liechtensteinin kumoon Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla

Suomi kaatoi Liechtensteinin 2–0 jalkapallon EM-karsintaottelussa Vaduzissa.

LEHTIKUVA Benjamin Källman Lassi Lappalainen
Benjamin Källman ja Lassi Lappalainen juhlivat Suomen 2–0-maalia. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue nappasi kolmannen perättäisen voittonsa EM-karsinnoissa. Liechtenstein kaatui Vaduzissa 2–0 Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla.

Huuhkajat otti pelin hallinnan heti alkuvihellyksestä ja loi tukun vaarallisia maalipaikkoja. Paulus Arajuuri oli ensimmäisen puolen tunnin aikana kenties lähimpänä onnistumista, kun hän puski Robin Lodin kulmapotkun vain niukasti yli maalin.

Väistämätön tapahtui lopulta 37. minuutilla. Liechtensteinin Marcel Büchel menetti pallon Lodille, joka löysi Pukin takatolpalta. Huippuvireinen Pukki siirsi pallon tyhjään maaliin ja Suomen helpottavaan 1–0-johtoon.

Suomen toinen osuma näki päivänvalon ennen tunnin täyttymistä. Lassi Lappalainen nousi vahvasti vasenta laitaa ja päätti upean juoksunsa syöttöön, joka löysi maalin edestä Benjamin Källmanin. Yllättäen avauskokoonpanoon noussut Källman kiitti luottamuksesta ja viimeisteli 2–0-maalin.

Huuhkajien EM-karsinnat jatkuvat syyskuussa kahdella kotiottelulla. Suomi kohtaa Kreikan 5. syyskuuta ja Italian 8. syyskuuta. Molemmat ottelut pelataan Tampereen Ratinassa.

Lue myös:

Huuhkajien keskikenttämies palasi Suomi-futiksen kartalle ryminällä ja nauttii noususuhdanteesta nyt täysin rinnoin: "Mahtavaa aikaa"

Kommentti: Huuhkajien hurmioituneet kannattajat saivat nauttia maailmanluokan yksilösuorituksista – Suomella on käsissään todellinen kultakimpale

Suosittelemme