Hyppää sisältöön

WSJ: Sähköpostit saattavat paljastaa, että Facebookin Zuckerberg tiesi yhtiön yksityisyysongelmista

Liittovaltion kauppakomissio tutkii Facebookin toimia liittyen käyttäjien tietojen hyväksikäyttöön Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

WSJ:n mukaan on epäselvää, kuinka moni liittovaltion tutkinnassa esille noussut sähköposti liittyy Facebookin johtajaan Mark Zuckerbergiin suoraan.  Kuva: Etienne Laurent / EPA

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg saattoi tietää yhtiön ongelmallisista yksityisyyskäytännöistä. Wall Street Journalin (siirryt toiseen palveluun) asiasta perillä olevien lähteiden mukaan osana Yhdysvaltain liittovaltion tekemää tutkintaa on paljastunut sähköposteja, jotka näyttävät linkittävän Zuckerbergin Facebookin yksityisyysongelmiin.

Sitä ei määritelty, kuinka paljon tutkinnassa on tarkasteltu sähköpostiliikennettä ja kuinka moni sähköposti liittyy Zuckerbergiin suoraan.

Yhtiön sisällä ollaan nyt huolissaan siitä, että sähköpostit voivat vahingoittaa yhtiötä tai ainakin sen julkisuuskuvaa.

Liittovaltion kauppakomissio alkoi tutkia Facebookin toimia sen jälkeen, kun Guardian paljasti Cambridge Analytica -yhtiön käyttäneen hyväksi 50 miljoonan Facebook-käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.

Cambridge Analytica on tehnyt töitä presidentti Donald Trumpin vaalikampanjatiimille ja brexitin kannattajille.

Wall Street Journal ei ole saanut haltuunsa sähköposteja, mutta sille on kuvailtu niitä. Zuckerberg olisi viesteissä kysellyt kuvailujen mukaan esimerkiksi yhden ohjelmiston tiedonkeruuominaisuuksista.

Lue myös:

Yksi Facebook-perustajista ehdottaa somejättiläisen pilkkomista – "Zuckerberg uhrasi turvallisuuden klikkien vuoksi"

Facebook pulitti Mark Zuckerbergin turvallisuudesta viime vuonna lähes 20 miljoonaa euroa

Analytiikkayhtiö Cambridge Analytica lopettaa toimintansa

Facebookin Mark Zuckerbergia kuullaan tänään kongressissa – nämä neljä kysymystä ovat nyt tärkeitä Facebook-skandaalissa

Suosittelemme sinulle