Hyppää sisältöön

Laukaan palo: puuta oli varastoituna enemmän kuin lupa sallii

Alueella on säilötty jopa liki kymmenen kertaa enemmän puuta kuin ympäristöluvassa määrätään.

Laukaan jätepuupalon jälkisammutus kestää päiviä
Laukaan jätepuupalon jälkisammutus kestää päiviä
Antti Seppälä

Puujätteen määrä Laukaan eilisessä suurpalossa oli suurempi kuin alueella olisi saanut säilöä. Yrityksellä on ympäristölupa jätepuun varastointiin alueella.

Laukaan ympäristöviranomainen valvoo yrittäjän toimintaa säännöllisesti. Viime vuodenvaihteessa tehdyssä tarkastuksessa kävi ilmi, että ympäristöluvan määräykset ylittyivät selvästi.

– Ympäristöluvan mukaan puuta saa olla varastossa 150 tonnia. Tarkastuksessa arvioitiin, että sitä oli 1280 tonnia, mutta painon arviointi on äärettömän vaikeaa, sanoo Laukaan ympäristönsuojelusihteeri Pälvi Pöyhönen.

Ympäristötoimi oli viimeksi marraskuun lopulla kehottanut yritystä vähentämään puun määrää alueella luvan mukaiselle tasolle. Yritys vähensikin puun määrän luvan mukaiselle tasolle jo tammikuun loppuun.

Sen jälkeen puun määrä lähti jälleen kasvamaan.

– Eilen viimeksi puhuimme mittamiesten kanssa, että menemme mittaamaan sen puukasan. Ironista, että se sitten illalla paloi, sanoo Pöyhönen.

Yrityksellä on vireillä ympäristölupahakemus puun varastoinnin laajentamiseksi 150 tonnista tuhanteen tonniin. Hakemus on lausunnolla Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

Varastoalueen laajuus lähentelee tällä hetkellä hehtaaria.

Ylen tavoittama yrityksen edustaja ihmettelee mihin ympäristötoimen väite lupaehtojen ylittämisestä onnettomuushetkellä perustuu, mutta ei halunnut muuten kommentoida asiaa.

Kello 12:44: lisätty yrityksen edustajan ihmettely.

Suosittelemme sinulle