Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Marta teki historiaa, mutta Australia korjasi täyden pistepotin dramaattisella tavalla – katso, kuinka Brasilian kahden maalin johto suli hujauksessa

Australia nousi kahden maalin takaa voittoon Brasiliasta jalkapallon naisten MM-kisoissa. Katso ottelun huippuhetket kuvaa klikkaamalla!

Australia teki ihmenousun Brasiliaa vastaan
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Australia nousi haudan partaalta ja kaatoi Brasilian 3–2 jalkapallon naisten MM-kisojen C-lohkon ottelussa Montpellierissä.

Brasilia johti Martan ja Cristianen maaleilla 2–0, mutta Australia sai elintärkeän 2–1-kavennusmaalin juuri ennen puoliaikaa. Caitlin Foord oli valppaana maalin edessä ja ohjasi pallon maaliin.

Martan rangaistuspotkuosuma jäi historian kirjoihin. Kuudestoista maali MM-kisoissa nosti brasilialaisen Miroslav Klosen rinnalle kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkeen, kun mukaan lasketaan sekä naisten että miesten kisat.

Toinen oli puoliaika oli Brasilialle murheellinen ja Australialle kenties käänteentekevä koko turnausta ajatellen. Tasoitusmaali syntyi Chloe Logarzon jalasta. Hänen vaarattoman oloinen laukauksensa viuhui ohi brassivahti Barbaran 58. minuutilla. Tähtihyökkääjä Sam Kerrin juoksu häiritsi Barbaraa sen verran, ettei hän ennättänyt pallon tielle.

Australian avausottelussa yhden maalin tehnyt Kerr ei tehnyt tässä ottelussa maalia, mutta oli vahvasti mukana Australian voittomaalissa. Emily van Egmond tavoitteli 66. minuutilla keskityksellään paitsiossa ollutta Kerriä, mutta Brasilian Monica puski pallon omaan maaliin. Videotarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja Australian nousu oli valmis.

Kyseessä oli naisten MM-historiassa ensimmäinen kerta 24 vuoteen, kun joku joukkue nousee kahden maalin tappioasemasta voittoon. Brasilialle ottelu oli ensimmäinen lohkovaiheessa hävitty ottelu 24 vuoteen, ja lisäksi se ei ollut vielä koskaan hävinnyt tauolla johtamaansa peliä.

MM-kisoissa pelataan torstaina vielä yksi ottelu. Etelä-Afrikka ja Kiina ottavat yhteen B-lohkon ottelussa kello 22. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä TV2:ssa ja Areenassa.

Pallonhallinta 55%-45%
Laukaukset maalia kohti 5-3
Laukaukset maalin ohi 3-5
Kulmapotkut 4-3
Paitsiot 1-0
Rikkeet 7-7
Keltaiset kortit 0-3
14' Keltainen kortti: Formiga, Brasilia
27' Maali rangaistupotkulla Brasilialle: Marta
38' Maali Brasilialle: Cristiane
45' Maali Australialle: C. Foord
Puoliajan tulos: Australia 1, Brasilia 2
46' Brasilian vaihto: sisään Luana, ulos Formiga
46' Brasilian vaihto: sisään L. da Silva, ulos Marta
58' Maali Australialle: C. Logarzo
66' Maali Australialle: Oma maali
72' Australian vaihto: sisään H. Raso, ulos E. Gielnik
75' Brasilian vaihto: sisään Beatriz, ulos Cristiane
85' Keltainen kortti: Andressa Alves, Brasilia
87' Keltainen kortti: Luana, Brasilia
90' Australian vaihto: sisään K. Roestbakken, ulos C. Foord
Lopputulos: Australia 3, Brasilia 2

Lue myös:

Brasilian maalivahti torjui Seinäjoella ja ripusti sitten nappulakengät naulaan: palasi pelikentille satumaisella tavalla ja elää nyt unelmaansa MM-kisoissa

Cristiano Ronaldoa ihaileva maalitykki oli hilkulla luovuttaa hurjaan vammakierteeseen – MM-kisojen supertähti elää uuvuttavaa kaksoiselämää ja ihastuttaa takavolttituuletuksillaan

Kommentti: Tätä lisää, kiitos! Ranskan ja Norjan vauhdikas ja dramaattinen jännitysnäytelmä oli parasta mahdollista mainosta MM-turnaukselle

Asiantuntija hämmästeli ranskalaistähden käsittämätöntä omaa maalia: “Joku oikosulku siinä tuli ja se meni täysin pieleen”

Ranska selvisi voittajana jännitysnäytelmästä: maalipyssy Le Sommer kuittasi pilkulta Norjan omituisen tasoituksen – katso värikkään ottelun maalit

Suosittelemme