Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Katso itse ja arvioi: videotarkistuksen jälkeen hyväksytty Australian onnekas voittomaali suututti brasilialaiset – "Näillä säännöillä mennään"

Australia nousi kahden maalin takaa voittoon Brasiliaa vastaan jalkapallon MM-kisoissa. Videotarkistuksen jälkeen tuomittu voittomaali herätti keskustelua.

Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Australia voitti Brasilian vaiherikkaan ottelun päätteeksi maalein 3–2 naisten jalkapallon MM-kisojen C-lohkon huippuottelussa. Brasilia johti jo 2–0 avausjaksolla, mutta “Matildat” hivuttautuivat rinnalle ja ohi.

Ottelun maalikoosteen voi katsoa kuvan videota klikkaamalla.

Australian voittomaali tuomittiin ensin paitsioksi, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio muuttui maaliksi. Paitsiossa ollutta hyökkääjä Sam Kerriä kohti toimitettiin pystypallo, jonka brassipuolustaja Monica ohjasi epäonnekseen omaan maaliin.

Nykysääntöjen mukaan tilanne ei ollut paitsio, vaikka brasilialaiset tilannetta protestoivatkin.

– Näillä säännöillä mennään, mutta varmasti tuo herättää varsinkin Brasiliassa negatiivisia tuntemuksia. Kuten aiemmassakin tasoitusmaalissa, tässäkin Kerr juoksi maalia kohti ja seurauksena oli epäonnistunut pusku, Yle Urheilun asiantuntija Joonas Rantanen totesi studiossa pelin jälkeen.

Lopussa Brasilia vaati itselleen jo ottelun toista rangaistuspotkua, mutta sitä ei herunut.

– Se tilanne näytti isommasta kuvasta paljon selkeämmältä kuin se ensimmäinen, ja tässä oli kaksi kättä mukana, toinen asiantuntija Marko Saloranta jatkoi.

Australian naisten maajoukkue MM-kisoissa 2019.
Italiaa vastaan pettyneelle Australialle maukas Brasilia-voitto oli jättimäinen helpotus. Kuva: Michael Regan / Getty Images

Töitä tehtävänä

Itse ottelussa Brasilia meni konkarikaksikon MartaCristiane osumilla jo kahden maalin karkuun, mutta Australia nousi voittoon. Molemmat puolustivat epävarmasti, ja jos turnausta meinataan jatkaa mitalipeleihin saakka, töitä on tehtävänä ja paljon.

– Kuten alussa puhuttiin, ei tässä nyt ainakaan maaleitta jääty. Molemmilla on puolustamisen kanssa haasteita ja kohtalaisen hyvät hyökkääjät. Oikea joukkue voitti, vaikka ei Australiakaan pystynyt hyökkäyspäässä paljoa tuottamaan. Toinen ja kolmas maali olivat sellaisia, ettei niissä oikein mitään paikkaa edes ollut, Saloranta analysoi.

– Australia voitti tämän mielestäni sillä, että he puolustivat Brasilian alueella hyvin. He prässäsivät aktiivisesti ja saivat riistoja. Ei heilläkään hyökkäyspelissä mitään hienouksia ollut, Rantanen jatkoi.

Brasilia, Italia ja Australia ovat nyt kolmessa pisteessä, mutta Italialla on vielä ottelu Jamaikaa vastaan pelaamatta. Australialle voitto avasi taas uudenlaisen näkymän tulevia pelejä ajatellen.

– Heillä on nyt hyvä tilanne, kun voitto on alla ja he pääsevät pelaamaan Jamaikaa vastaan. Pelin pitää toki kehittyä ja heidän pitää pystyä paljon parempaan.

Yle näyttää kaikki MM-kisojen 52 ottelua suorana lähetyksenä.

Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit ja kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Katso suorana: Kiina kukisti Etelä-Afrikan Pariisin illassa

Marta teki historiaa, mutta Australia korjasi täyden pistepotin dramaattisella tavalla – katso, kuinka Brasilian kahden maalin johto suli hujauksessa

Brasilian maalivahti torjui Seinäjoella ja ripusti sitten nappulakengät naulaan: palasi pelikentille satumaisella tavalla ja elää nyt unelmaansa MM-kisoissa

Cristiano Ronaldoa ihaileva maalitykki oli hilkulla luovuttaa hurjaan vammakierteeseen – MM-kisojen supertähti elää uuvuttavaa kaksoiselämää ja ihastuttaa takavolttituuletuksillaan

Suosittelemme