Hyppää sisältöön

Yksinäinen karhunpentu harhaili ravintolan edessä keskellä kaupunkia – katso video

Karhunpentu tallusteli Imatran keskusliikenneasemalla. Taksinkuljettaja Toni Nokelainen onnistui tallentamaan pennun seikkailut.

Karhunpentu Imatran rautatieasemalla.
Karhunpentu seikkaili Imatran rautatieasemalla
Annika Veteli

Taksinkuljettaja Toni Nokelaisen aamuöinen evästauko sai yllättävän käänteen Imatran taksiasemalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun nurkan takaa ilmestyi yhtäkkiä karhunpentu.

– Siinä se juoksenteli edestakaisin keskusliikenneasemalla neljältä aamuyöllä. Ehdin napata kännykän esille ja kuvata sitä hetken aikaa ennen kuin karhunpentu poistui näkyvistä nurkan taakse, Nokelainen kertaa tapahtumia.

Nokelainen soitti havainnostaan hätäkeskukseen ja kiersi autolla rakennuksen taakse vielä katsomaan, että näkyisikö karhunpentua jossain.

– Hätäkeskuksesta sanottiin, että soittaa uudestaan, jos karhunpentua näkyy vielä jossain. Se oli kuitenkin ehtinyt poistua jonnekin, enkä enää nähnyt sitä.

Nokelainen oli vähintäänkin hämmästynyt karhunpennun kohtaamisesta keskellä kaupunkia.

– En ole ennen nähnyt karhua livenä, vaikka ajelen taksia yötä päivää milloin missäkin. Muita eläimiä on kyllä tullut vastaan aina hirvistä ja peuroista lähtien. Yllätti, että karhu voi tulla näinkin keskelle kaupunkia.

Karhunpennun vierailusta Imatran keskustassa uutisoi ensin Uutisvuoksi (siirryt toiseen palveluun).

"Karhunpennun päätökset eivät aina ole järkeviä"

Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Hannu Kurjen mukaan yleisimmin karhunpennun voi nähdä harhailemassa keväällä, kun naaraskarhu erottaa erauspennun kiima-ajan alkaessa touko-kesäkuussa.

Erauspennulla tarkoitetaan vuoden ikäistä karhunpentua.

– Erauspentu joutuu silloin omille teilleen, eivätkä sen itsenäiset päätökset ole aina järkeviä. Se voi olla hieman pallo hukassa ilman opasta ja eksyä myös kaupunkialueelle.

Nokelaisen kuvaaman videon perusteella Kurki arvioi pennun olleen nimenomaan omillaan oleva erauspentu.

– Pentuja eksyy kaupunkialueelle silloin tällöin. Ei tämä ollut ensimmäinen kerta Imatralla tai muuallakaan.

Imatran havainnon tapauksessa karhunpentu oli eksynyt keskelle kaupunkia. Lähin metsäalue keskusliikenneasemalta sijaitsee Vuoksen toisella puolella muutaman kilometrin päässä.

– Ei kannata yrittää lähestyä eikä mennä silittämään karhunpentua, jos sellaisen kohtaa. Karhunpentu pelkää tilannetta enemmän kuin ihminen, Kurki ohjeistaa.

Suosittelemme sinulle