Hyppää sisältöön

Jääkiekkolegenda Riikka Sallinen on päättänyt lopettaa pelaajauransa – kyselyitä valmentajaksi on jo tullut, mutta nyt hän ottaa aikaa kaukalon ulkopuoliselle elämälle

Riikka Sallinen vahvisti Yle Urheilulle, että jääkiekkoura päättyi Espoon MM-kisoihin huhtikuussa.

Riikka Sallisen viimeiseksi otteluksi pelaajana jäi MM-finaali Yhdysvaltoja vastaan huhtikuussa. Kuva: Tomi Hänninen

Jos nyt pitäisi sanoa, päättyykö ura tähän, mikä olisi vastaus?

– Nyt tuntuu siltä, että en jatka. Annan minulle sen pienen mahkun, että jos löydän kipinän, voin jatkaa, jääkiekkoilija Riikka Sallinen lausui naisten jääkeikon MM-finaalin jälkeen Espoossa.

Nyt, kaksi kuukautta finaalin jälkeen päätös on tehty. 46-vuotias Sallinen kertoo Yle Urheilulle, ettei jatka upeaa uraansa jääkiekkoilijana.

– Olen treenannut koko ajan kauden jälkeen, mutta se on ollut enemmän huvin vuoksi. Minulla ei ole enää sellaista paloa, että todella haluan tehdä kaikkeni tullakseni paremmaksi pelaajaksi, Sallinen kertoo puhelimitse.

Sallisen upea jääkiekkoura päättyi MM-hopeaan kotikisoissa Espoossa. Nuo kisat jäivät Salliselle parhaana muistona uralta mieleen paitsi tuloksen ja joukkueen kanssa koettujen asioiden vuoksi, myös hurmoksessa kannustaneen kotiyleisön ansiosta. Kuvassa päävalmentaja Pasi Mustonen halaa Sallista. Kuva: Tomi Hänninen

Viime kausi oli aiempiin nähden siinä mielessä poikkeava, että nyt Sallisella oli jo kauden aikana sellainen olo, ettei paloa pelaamiseen enää löydy. Aiemmilla kausilla Sallinen oli jo kesken kauden varma siitä, että haluaa pelata. Treenaamisen hän aloitti joka vuosi heti kauden päättymisen jälkeen tosissaan.

Jo kertaalleen pelaajauransa 2000-luvun alussa päättänyt Sallinen halusi kuitenkin antaa päätökselle aikaa.

– En halunnut tehdä hätiköityä päätöstä. Päätös oli siinä mielessä helppo, ettei paloa enää tullut. Minulle on ihan selvää, että jos sitä ei ole, minusta ei ole pelaajaksi.

Jääkiekkovalmentajuus saa odottaa

Alkukesän Sallinen on tehnyt paljon niin sanottuja siviilitöitään fysioterapeuttina julkisella sektorilla.

– On ollut ihan kivaa. Työkaverit melkein joka aamu ihmettelevät, että olen täällä aikaisin paikalla, enkä ole käynyt treenaamassa aamusella, Sallinen naurahtaa.

Vapaa-ajalla Sallinen on antanut aikaa perheelleen, lenkkeillyt, tehnyt voimaharjoituksia sekä pelannut tennistä ja golfia.

Toisena työnä Sallinen on tehnyt personal trainerin töitä hänen ja aviomiehensä Petteri Sallisen yrityksessä. Tätä enempää valmennustyötä Sallinen ei kuitenkaan aio ottaa lautaselleen. Ainakaan vielä tällä kaudella.

– Olen miettinyt tietysti valmennushommaa ja joitain kyselyitä on ollut, mutta en ehkä vielä halua sitoa mihinkään sen kummoisempaan. Katsotaan, miltä elämä tuntuu nyt, kun jääkiekolla ei ole sen isompaa roolia elämässäni.

Sallinen aloitti jääkiekkouransa jo 1980-luvulla. Hän saavutti urallaan muun muassa yhden MM-hopean, kuusi MM-pronssia ja kaksi olympiapronssia.

Viime kaudella Sallinen pelasi uransa parhaan kauden Ruotsin pääsarjassa HV71:n riveissä. 33 ottelussa Sallinen tehoili pisteet 14+37=51.

Jääkiekon lisäksi Sallinen on pelannut kaukalopalloa, jääpalloa ja pesäpalloa.

Lue myös:

Legenda Riikka Sallisen ura päättyi mahdollisesti Espoon trillerimäisessä illassa – raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön edessä pelaamisesta tuli uran kohokohta: "Nämä jutut muistan läpi ikäni"

One more year, Riikka Sallinen? “Hänen tasoiselleen pelaajalle olisi aina käyttöä”

Median edessä kyynelehtineeseen Riikka Salliseen tiivistyi koko välierävoiton merkitys: "Eihän tämän parempaa voi olla"

Riikka Sallinen antoi jääkiekolle toisen mahdollisuuden, mutta yksi asia olisi voinut jäädä kokematta – “Pelkäsin että elämä muuttuu pysyvästi”

Kiekkolegenda Riikka Sallinen kaipaa maajoukkueelle enemmän tukea kotimaan liigasta – on valmis talkoisiin, kunhan 1980-luvulla alkanut pelaajaura päättyy

Suosittelemme sinulle