Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Käsittämätön loppu! Tänak ajoi ulos selvästä johdosta päätöserikoiskokeella ja putosi viidenneksi, Tommi Mäkinen täysin tyrmistynyt: "Tämä ei voi olla totta"

Sardinian MM-ralli sai käsittämättömän käänteen päätöserikoiskokeella. Selvässä johdossa maalia kohti ajanut Ott Tänak ajoi ulos ja putosi viidenneksi.

Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sardinian MM-rallin alle seitsemän kilometrin mittaisesta päätöserikoiskokeesta muodostui katastrofi Toyotalle ja sen ykköskuskille Ott Tänakille. Virolainen oli ajamassa selvässä johdossa varmaan voittoon, mutta jotain tapahtui, Tänak ajoi ulos ja nilkutti lopulta maaliin viidentenä.

Tänak johti ennen Power Stagea lähes 26 sekunnilla kisan lopulta voittanutta Hyundain Dani Sordoa, mutta kaikki meni uusiksi päätöserikoiskokeella, kun Tänakin onnettomuus tapahtui.

Tänak tippui viidenneksi häviten Sordolle puolitoista minuuttia. Virolainen oli täysin sanaton maalissa, eikä hän sanonut haastattelussa mitään.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli myös täysin mykistynyt uskomattoman pettymyksen edessä. Vaikutti siltä, että Toyotan ohjaus hajosi, mutta siitä ei vielä ole tietoa.

– Tämä on yksi isoimmista pettymyksistä koko kaudella. Seurasimme viimeistä pätkää hyvän viikonlopun päätteeksi, ja tämä ei voi olla totta, Mäkinen sanoi WRC:n haastattelussa.

Hän tarkensi tilannetta myöhemmin Yle Urheilulle.

– Vaikuttaisi nyt siltä, että hammastangossa on jotain vikaa. Luulen,että Jari-Matilla (Latvala) oli sama häiriö perjantaina. Se vetää ohjauksen jumiin. Sitä nyt ryhdytään tutkimaan tarkasti. Emme ole tehneet mitään muutoksia ohjaukseen, eikä hammastangon ohjauksen toimittaja ole raportoinut mitään.

Sordon takana Teemu Suninen nousi Tänakin ongelmien takia toiseksi. Se on hänen paras sijoituksensa MM-sarjassa ja toinen palkintokorokepaikka.

Tänak nousi viidennestä sijasta saamiensa pisteiden ansiosta MM-sarjan kärkeen, mutta johtoasema olisi voinut olla paljon suurempikin kuin sen neljä pistettä, mitä se nyt on Citroenin Sebastien Ogieriin.

Kuvan videota klikkaamalla voi katsoa uusintana lähetyksen Power Stagesta. Tänakin vaikeudet alkavat kohdassa 1.12.20.

Uutista päivitetty klo 17.08: lisätty Mäkisen myöhempiä kommentteja ongelmasta.

LOPPUTULOKSET, EK 19/19:

1. Dani Sordo Hyundai 3.32.27,2

2. Teemu Suninen Ford +12,7

3. Andreas Mikkelsen Hyundai +32,6

4. Elfyn Evans Ford +33,5

5. Ott Tänak Toyota +1.30,1

5. Thierry Neuville Hyundai +2.06,7

7. Esapekka Lappi Citroen +2.59,6

8. Kris Meeke Toyota +4.40,1

9. Kalle Rovanperä Skoda +8.24,6

10. Jan Kopecky Skoda +8.49,2

Lue myös:

Tänak romahti uskomattomasti johtoasemasta, Sordo nousi voittoon ja Suninen kakkoseksi – Yle seurasi Sardinian MM-rallin dramaattisen päätöspäivän tapahtumat hetki hetkeltä

Sardiniassa toiseksi yltänyt Suninen iloitsi uransa parhaasta suorituksesta, konkarikartturi suitsutti uutta aisapariaan: "Ajoi kyllä poika hienosti"

Rovanperän loistava voittokulku jatkui Sardiniassa, kovat olosuhteet imivät mehut 18-vuotiaasta: "Yksi rankimmista ajamistani ralleista"

Sordosta Sardinian MM-rallin yllätysvoittaja, toiseksi ajaneelle Suniselle uran paras sijoitus – katso tästä Sardinian MM-rallin lopputulokset

Suosittelemme