Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Uusi ennätys äänikirjojen kuuntelussa – etenkin nuoret naiset näkyvät tilastoissa

Kolme samaa kirjaa ovat kärjessä sekä äänikirjapalvelu BookBeatilla että Storytelillä.

nuori nainen kuuntelee kuulokkeilla junassa
Äänikirjojen kuuntelu on erityisen suosittua juuri kesällä. Kuva: AOP
Viivi Mujunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Äänikirjapalvelu BookBeatin mukaan äänikirjoja kuunneltiin kesäkuun alkupuoliskolla ennätyspaljon. Palvelun käyttäjät kuuntelivat äänikirjoja keskimäärin hieman alle tunnin päivässä. Kuuntelumäärä on kasvanut viime vuoden kesäkuun alkuun verrattuna 141 prosenttia.

Äänikirjojen kuuntelu on erityisen suosittua juuri kesällä. Myös toisella ruotsalaislähtöisellä äänikirjapalvelulla Storytelillä saavutettiin uusi kuunteluhuippu kesäkuun alussa ja yli 100 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna. Käyttäjät kuuntelivat kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla palvelun kirjoja keskimäärin tunnin päivässä.

Molemmissa palveluissa suurin kuluttajaryhmä ovat nuoret naiset, BookBeatilla 25–34-vuotiaat, Storytelillä 25–40-vuotiaat. Suosituimpia äänikirjagenrejä ovat jännitys ja dekkarit. Suomalaiset ahmivat myös elämäkertoja.

Kolmen kuunnelluimman kirjan kärki on kahdessa äänikirjapalvelussa sama: Camilla Läckbergin Kultahäkki, J. K. Rowlingin Harry Potter ja Feeniksin kilta sekä Michelle Obaman Minun tarinani.

Kustantamo Bonnier Booksin BookBeat-palvelulla oli vuoden vaihteessa 70 000 maksavaa asiakasta Suomessa.

Suosittelemme sinulle