Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Ismo Hämäläinen Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi – "Sydän palaa lumiurheilulle"

Ismo Hämäläinen seuraa Mika Kulmalaa Hihtoliiton toiminnanjohtajana.

Ismo Hämäläinen
Ismo Hämäläinen on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta Vierumäen Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajana. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa
Sakari Lund,
Riikka Smolander-Slotte
Avaa Yle-sovelluksessa

Ismo Hämäläinen on Hiihtoliiton uusi toiminnanjohtaja. Hiihtoliitto kertoi asiasta tiistaina tiedotustilaisuudessa. Hämäläinen aloittaa toiminnanjohtajana 1. syyskuuta.

Hämäläinen on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja toiminut urheilussa johtamis-, valmennus-, tutkimus- ja erilaisissa kehitystehtävissä lähes 20 vuoden ajan. Maastohiihtovalmentajana Hämäläinen on työskennellyt sekä Suomen että Saksan maajoukkueissa. Hän on valmentanut myös muun muassa hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista ja estejuoksija Jukka Keskisaloa.

Viimeiset kuusi vuotta hän on työskennellyt Vierumäen Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajana.

Hiihtoliiton toiminnanjohtajana toimi vuodesta 2012 lähtien Mika Kulmala. Hänen irtisanoutumisestaan kerrottiin keväällä ja hän lopetti tehtävässään kesäkuun alussa.

– Ismo ymmärtää urheilua sekä liikunnan ja hyvinvoinnin toimialaa laajasti Vierumäen työkokemuksensa ansiosta. Hän johtaa omalla esimerkillään ja rauhallisella persoonallaan ja uskomme, että monien lajien valmennuskokemus antaa hänelle erinomaiset edellytykset toimia hiihtolajien johtajana Suomessa, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

"Olen helposti lähestyttävä ja analyyttinen"

Hämäläisellä on yksinkertainen vastaus siihen, miksi hän halusi Hiihtoliiton toiminnanjohtajaksi.

– Sydän palaa urheilulle ja lumiurheilulle.

Hänellä on myös selvä näkemys siihen, mikä on hänen roolinsa toiminnanjohtajana.

– Olen sparraava esimies ja toisaalta pyrkimykseni on yhdistää lumilajeja ja mennä kokonaisuutena eteenpäin, jotta päästään takaisin kasvu-uralle harrastaja- ja lisenssimäärissä.

Hämäläinen näkee ensimmäisinä tehtävinään syyskuussa henkilöstön kanssa käytävät kehityskeskustelut ja kentän läpikäymisen, johon kuuluvat alueet ja seurat. Viime talven Seefeldin MM-kisat olivat pettymys suomalaiselle hiihtokansalle. Hämäläinen korostaa realismia.

– Ensimmäinen asia on perustason tsekkaaminen, että olemme varmasti tietoisia siitä, missä mennään. Sieltä syntyy realistiset mitalitavoitteet.

Millainen toiminnanjohtaja Hämäläisestä saadaan Hiihtoliittoon?

– Olen helposti lähestyttävä ja analyyttinen. Siinä kaksi pääkohtaa, Hämäläinen tiivistää.

Lue myös:

Hiihtoliiton puheenjohtaja Mika Kulmalan lähtöpäätöksestä: "Niin hyvä ajankohta kuin voi olla"

Mika Kulmala jättää Hiihtoliiton – seuraaja ei ole vielä tiedossa

Suosittelemme