Hyppää sisältöön

Suomalainen maalivahtilupaus siirtyy jalkapallokenttiä täysin dominoivaan seuraan – ”Erinomainen askel eteenpäin”

Katriina Talaslahti siirtyy ranskalaiseen Olympique Lyonnaisiin kolmevuotisella sopimuksella.

Katriina Talaslahden uusi osoite on jalkapallon suurseura Olympique Lyonnais. Kuva: AOP

Suomalainen jalkapallomaalivahti Katriina Talaslahti siirtyy täysin ylivoimaisesti naisten jalkapalloa hallitsevaan ranskalaiseen Olympique Lyonnaisiin. Lyon on voittanut Mestarien liigan neljänä viime kautena ja joukkue on juhlinut peräti 13 kertaa peräkkäin Ranskan mestaruutta.

Pelaajan manageri ja äiti Anne Talaslahti vahvistaa siirron Yle Urheilulle. Sopimus on kolmevuotinen.

– Tämä on erinomainen askel eteenpäin. Uskoisin, että tämä seura tarjoaa paljon hyviä mahdollisuuksia. Tämä on paikkana aivan ihanteellinen, Anne Talaslahti hehkuttaa.

18-vuotias Katriina Talaslahti pelasi neljä aikaisempaa kautta Saksassa Bayern Münchenissa. Vaihtoehtoja uudesta seurasta oli useita.

– Vaihtoehtoja muitakin Mestarien liigan joukkueita. Katriina valitsi tämän itse ja haluaa katsoa maailmaa ja kehittyä.

Seura, jossa puitteista ei tingitä

Managerin mukaan Talaslahden tavoitteena on olla lähitulevaisuudessa yksi parhaista maalivahdeista ikäluokassaan. Nyt siihen annetaan täydelliset mahdollisuudet: puitteet uudessa seurassa ovat kunnossa. Tarkkaa rahasummaa sopimuksesta manageriäiti ei kerro.

– Seura on itsessään sellainen, että se tukee pelaajia eteenpäin, painottaa Talaslahti.

Suomalaisia naisjalkapalloilijoita on pelannut kovissa Euroopan sarjoissa aiemminkin, mutta Talaslahden siirtyminen yhteen maailman parhaimmista jalkapallojoukkueista 18-vuotiaana on iso juttu.

– Toivotaan, että kaikki menee sujuvasti. Kun 18-vuotias nousee yhteen maailman parhaista joukkueista maalivahdiksi, se on Suomen kannalta ja Katriinan oman kehittymisen kannalta todella hienoa.

Iso sysäys myös suomalaiselle jalkapalloilulle

Lyonin joukkueessa taso on äärimmäisen kova ja kokoonpanoon murtautuminen saattaa viedä aikaa. Anne Talaslahti ei kuitenkaan pelkää, että Katriina jää suurseurassa jalkoihin.

– Hyvä paikka se on pelata. Se antaa kaikki mahdollisuudet kehittyä ja tukea tavoitteita.

Talaslahti uskoo, että Katriinan siirto Lyoniin antaa sysäyksen myös koko suomalaiselle jalkapalloilulle.

– Antaa muillekin uskoa, kun näin nuori voi ponnistaa tämmöiseen huippuseuraan. Toivon, että nuoret pelaajat innostuisivat tästä, Talaslahti päättää.

Lue myös:

Katso "Gladiaattorin" hävytön törkytaklaus MM-futiksen huippupelissä! Brasilian tähdeltä repesi sukkakin – "Aivan älytöntä"

HJK kohtaa Färsaarten mestarin Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella – Päävalmentaja: "Olemme totta kai ennakkosuosikkeja"

Katriina Talaslahti teki jo 13-vuotiaana urasiirron, joka voi viedä hänet nyt Euroopan huipulle: "Kun kaikki meidän jengissä ovat maailman parhaita pelaajia, se tuo kilpailuhenkeä"

Bayern Münchenin suomalaislupaus juhlii Saksan mestaruutta

Suosittelemme sinulle