Hyppää sisältöön

Suomalaislupaus siirrostaan jalkapallon kärkiseuraan: "Yksi päätavoitteeni on, että minusta tulee maailman paras maalivahti"

Katriina Talaslahti siirtyy Bayern Münchenistä kolmevuotisella sopimuksella Lyoniin.

Katriina Talaslahti pääsee maailman parhaiden pelaajien keskelle Lyoniin. Kuva: Yle/Jorne van Damme

Yle Urheilu kertoi tiistaina, että 18-vuotias jalkapallomaalivahti Katriina Talaslahti teki kolmevuotisen sopimuksen naisten jalkapalloa hallitsevan Lyonin kanssa. Aikoinaan jo 13-vuotiaana Bayern Müncheniin siirtynyt Talaslahti kommentoi tänään itse siirtoaan.

– Pelasin Bayernissa neljä kautta. Sitä kautta se tuli, että olisi ehkä aika vaihtaa joukkuetta. Minulle tarjottiin sopimusta Lyonista ja se tuli juuri sopivaan kohtaan. Lyon on kuitenkin yksi maailman parhaista joukkueista, Talaslahti sanoi.

Arvio on aika vahvasti alakanttiin. Lyon on ollut selvästi Euroopan paras joukkue viime vuosina. Se on voittanut esimerkiksi Mestarien liigan neljänä viime kautena.

– Bayern oli yksi lempiseuroistani, joten oli unelman täyttymys päästä sinne pelaamaan. Kun aloin seuraamaan vielä tarkemmin naisten jalkapalloa Euroopassa, ymmärsin, että Lyon on vielä parempi. Ei tullut kuitenkaan koskaan mieleen, että pääsisin sinne, ennen kuin minulle tarjottiin sopimusta.

Talaslahti on käynyt Lyonissa pari kertaa ja tietää toki seurassa pelaavia maailman huippuja, mutta ei tunne heitä henkilökohtaisesti. Hän pitää Lyonin pelityyliä erilaisena kuin muiden huippujoukkueiden ja korostaa erityisesti kovuutta. Se on hänen mukaansa yleensäkin Saksan ja Ranskan sarjojen ero.

Saksan jättäminen neljän vuoden jälkeen on myös haikeaa.

– Olen ollut niin kauan Saksassa. Menin sinne todella nuorena ja menin kouluunkin siellä. Kaikki hyvät kaverit ovat Saksassa ja sieltä on paljon hyviä muistoja. Opin siellä paljon. Jään kaipaamaan Saksaa, mutta eiköhän seuraava steppi ole vielä jännittävämpi.

Naisten maajoukkue on vielä kokematta

Lyonin joukkueessa taso on niin hurja, että ykkösjoukkueen kokoonpanoon pääseminen voi viedä aikaa. Talaslahden tavoitteet ovat kuitenkin korkealla.

– Yksi päätavoitteeni on, että minusta tulee maailman paras maalivahti. Tavoitteeni on saada Lyonissa peliaikaa ja hyviä treenejä. Toinen tavoite on päästä Suomen naisten maajoukkueeseen.

Talaslahti on pelannut nuorten maajoukkueissa, mutta naisten maajoukkueeseen häntä ei ole vielä valittu. Hän on kuitenkin pelannut naisten sarjoissa jo niin kauan, että loikka ei vältämättä olisi kovin iso.

Lyonin huippuorganisaatiossa on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä maailman huippujen keskellä.

– Toivon, että henkilökohtaiset tavoitteeni toteutuvat, ja että pystyn kehittämään itseäni yhä paremmaksi pelaajaksi. Siellä pelaavat maailman parhaat pelaajat, joten odotan oppivani heiltä uusia asioita, Talaslahti sanoi.

Maalivahdin rooli on erilainen kuin kenttäpelaajien. Maalivahti on tietyllä tavalla yksilöurheilija, jolta vaaditaan myös kovaa henkistä kanttia. Sitä saa lisää iän ja kokemuksen kautta. Toisaalta Talaslahti lähti jo niin nuorena Saksaan pelaamaan, että kokemusta kovista peleistä on ehtinyt karttua enemmän kuin monelle vanhemmalle pelaajalle.

Naisten MM-kisoja seurataan parhaillaan tiiviisti ympäri maailmaa ja Suomessakin. Talaslahden siirto voi antaa lisää nostetta suomalaiselle naisjalkapallolle.

– Naisten jalkapallo on isossa kasvussa ympäri maailmaa. Toivottavasti tämä herättää mielenkiintoa ja antaa uskoa nuorille pelaajille, Talaslahti sanoi.

Lue myös:

Suomalainen maalivahtilupaus siirtyy jalkapallokenttiä täysin dominoivaan seuraan – ”Erinomainen askel eteenpäin”

Katriina Talaslahti teki jo 13-vuotiaana urasiirron, joka voi viedä hänet nyt Euroopan huipulle: "Kun kaikki meidän jengissä ovat maailman parhaita pelaajia, se tuo kilpailuhenkeä"

Maailman ylivoimaisimmalla seurajoukkueella on yksinkertainen menestysresepti – puheenjohtajan looginen oivallus on johtanut dominointiin

Suosittelemme sinulle