Hyppää sisältöön

Guardian: Poliisi kävi pääministeriehdokas Johnsonin kodissa – naapuri raportoi kuulleensa kiljuntaa, huutoa ja paiskomista

Johnson ei halunnut vastata kysymyksiin asiasta lauantaina järjestetyssä konservatiivipuolueen puheenjohtajakeskustelussa.

Pääministeriehdokas kotiovellaan Lontoossa 21. kesäkuuta. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannian konservatiivipuolueen pääministeriehdokkaan Boris Johnsonin kotiin hälytettiin poliisi perjantain vastaisena yönä, kertoo The Guardian-lehti (siirryt toiseen palveluun). Tapauksesta uutisoi myös BBC.

Lontoon poliisin oli paikalle soittanut Johnsonin naapuri, joka kertoi kuulleensa asunnosta kiljumista, huutoa ja paiskomista.

Lehden mukaan asunnosta oli kuulunut Johnsonin avopuolison Carrie Symondsin ääni.

Lontoon poliisi kertoi saaneensa hätäpuhelun 24 minuuttia yli kahdentoista perjantaina paikallista aikaa.

Poliisin tiedottajan mukaan soittaja oli hätääntynyt naapurissa asuvan naisen puolesta.

– Poliisi kävi asunnolla ja puhui osapuolten kanssa, kaikki olivat turvassa ja voivat hyvin, poliisi tiedotti.

– Poliisi ei havainnut rikoksia tai huolenaiheita, eikä poliisille aiheutunut tehtävää paikalla.

Johnson vältti vastaamasta kysymyksiin asiasta lauantaina konservatiivipuolueen tilaisuudessa. Asiasta kysyttäessä hän sanoi, ettei usko yleisön haluavan kuulla aiheesta.

– Uskon, että he haluavat kuulla suunnitelmistani tämän maan ja puolueeni varalle, Johnson oli sanonut uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lontoon entinen pormestari ja ex-ulkoministeri Johnson on Britannian pääministeriehdokkaiden välisessä kisassa loppusuoralla nykyisen ulkoministerin Jeremy Huntin kanssa.

Johnsonia on pidetty voittajasuosikkina pääministerikisassa.

Riitaa sohvasta ja tietokoneesta?

Guardianin mukaan naapuri tallensi ääniä nauhalle, jossa kuuluu vihaista huutoa pariskunnan välillä ennen äänekästä pamausta. Naapuri epäili äänen johtuneen lautasten särkymisestä.

Symondsin kuultiin huutavan Johnsonille, että "päästä irti minusta" ja " painu ulos asunnostani". Johnsonin puolestaan kuultiin kiroavan ja vaativan, ettei Symonds koske hänen tietokoneeseensa.

BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Symonds olisi valittanut myös sohvan pilaamisesta punaviinillä.

– Sinua ei kiinnosta mikään, koska olet pilalle hemmoteltu. Sinun ei tarvitse huolehtia rahasta eikä mistään, kerrotaan naisen sanoneen.

Naapuri kertoi koputtaneensa Johnsonin oveen, muttei saanut vastausta.

Johnson erosi viime vuonna vaimostaan ja on sittemmin esiintynyt yhdessä Symondsin kanssa. Guardianin mukaan pariskunta muutti yhteen hiljattain.

Symonds oli mukana avaamassa Johnsonin pääministerikampanjaa aiemmin tässä kuussa.

Päivitetty 19:08: Lisätty Johnsonin kommentit aiheesta.

Lue myös:

Boris Johnsonin etumatka Britannian pääministerikisassa piteni – puolueväki vierastaa vastaehdokkaan EU-myönteistä taustaa

Britannian konservatiivien johtajaehdokkaat väittelyssä – Johnson ei ilmestynyt paikalle

Brittikonservatiivit tunnustavat kilvan huumekokeilujaan: "Taisin juoda kannabislassin reppureissulla", "Sain kokaiinia, mutta aivastin sen pois" Britannian konservatiivipuolueen ennakkosuosikki Boris Johnson avasi kampanjansa – "Brexitin jälkeen on lisättävä kauppaa Eurooppaan"

Britannian pääministeriksi pyrkivä Boris Johnson kieltäytyisi maksamasta erorahoja EU:lle

Suosittelemme sinulle