Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Miljoonatarjous! Naisten MM-kisojen maalitykkiä ollaan viemässä Chelsean paitaan suomalaispelaajan joukkuekaveriksi

Chelsea on tehnyt merkittävän tarjouksen Australian maajoukkuehyökkääjästä Sam Kerristä, kertovat australialaislehdet.

Sam Kerr
Sam Kerr on lohkovaiheen jälkeen MM-kisojen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Australian naisten jalkapallomaajoukkueen kiistaton ykköstähti Sam Kerr on vahvojen siirtohuhujen kohteena. Englannin Superliigassa pelaava Chelsea on australialaisen Daily Telegraph -lehden mukaan tehnyt jopa miljoonan punnan arvoisen tarjouksen jo viisi maalia MM-turnauksessa iskeneestä hyökkääjästä.

Lehden mukaan sopimus kattaisi kaksi seuraavaa kautta. Jos siirto toteutuu, Kerristä tulee yksi maailman parhaiten palkatuista naisjalkapalloilijoista.

Kerrin nykyinen seura on Australian W-liigassa pelaava Perth Glory. Australian jalkapalloliiton toimitusjohtaja David Gallop toivoo, että Kerr jatkaa pelaamista kotimaassaan.

– Istumme ehdottomasti hänen kanssaan kisojen alas ja keskustelemme siitä, missä hän näkee itsensä ensi kaudella. Hänen pelaamisensa Perthissä on mahtava juttu seuralle, liigalle ja koko Australian jalkapallolle. Ymmärrämme myös, että isossa eurooppalaisessa seurassa pelaaminen olisi hänelle hienoa, Gallop sanoi Daily Telegraphille.

BBC:n tietojen mukaan Chelsea on neuvotellut siirrosta Kerrin edustajien kanssa, mutta sopimustarjousta ei olisi vielä jätetty. Chelseassa pelaaa Suomen maajoukkuehyökkäjä Adelina Engman.

Kerr teki ensiesiintymisensä Australian maajoukkueessa vain 15-vuotiaana. Kuluva MM-turnaus on Kerrille, 25, jo uran kolmas. Hän pitää hallussaan sekä Austrlian W-liigan että Yhdysvaltojen NSWL-liigan maaliennätyksiä.

Kerr iski MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa peräti neljä maalia Jamaikaa vastaan.

Australia kohtaa lauantaina Norjan MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Nizzassa. Ottelua voi seurata suorana TV2:ssa ja Areenassa kello 21.40 alkaen.

Lue myös:

Australian tähtihyökkääjällä Sam Kerrillä uskomaton neljän maalin ilta – Jamaikan MM-kisahistorian avausmaali oli laiha lohtu

Cristiano Ronaldoa ihaileva maalitykki oli hilkulla luovuttaa hurjaan vammakierteeseen – MM-kisojen supertähti elää uuvuttavaa kaksoiselämää ja ihastuttaa takavolttituuletuksillaan

Suosittelemme