Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Norjalaisten riemu repesi MM-puolivälieräpaikan varmistuttua rangaistuspotkukilpailun jälkeen: "Hitto olemme hyviä!"

Norja varmisti paikan jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälierässä, kun se kukisti vaiherikkaan ottelun ja rangaistuspotkukilpailun päätteeksi Australian.

Caroline Graham Hansen
Caroline Graham Hansen onnistui rangaistuspotkukilpailussa Australiaa vastaan. Kuva: Getty Images
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Norja eteni MM-jalkapallon puolivälieriin dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun se kukisti Australian rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Ennen rangaistuspotkukilpailua ottelussa nähtiin muun muassa VAR-tarkistuksen jälkeen kumottu rangaistuspotku, varsinaisen peliajan lopussa suoraan kulmapotkusta tehty tasoitusosuma sekä nippu läheltä piti -paikkoja. Ensimmäisen jatkoajan lopussa Australian Alanna Kennedy katseli punaista korttia ja loppuajan Australia taisteli vajaalla, minkä jälkeen se hävisi rangaistuspotkukilpailussa muun muassa tähtipelaaja Sam Kerrin epäonnistuttua.

Norjan leirissä voitto ja puolivälieräpaikka otettiin luonnollisesti vastaan riemuiten. Edellisen kerran Norja on nähty puolivälierissä yli kymmenen vuotta sitten vuonna 2007.

– Hitto olemme hyviä. Keräsimme itsemme rangaistuspotkukilpailussa ja näytimme kuinka hyvä on joukkueemme itseluottamus ja kuinka ansaittu voittomme olikaan, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Caroline Graham Hansen iloitsi tuoreeltaan VG:n mukaan.

Martin (Sjögren) sanoi, että kävi rangaistuspotkukilpailussa mitä tahansa, teemme tämän yhdessä. Että tuloksella ei ole väliä, sillä olemme tehneet niin fantastista työtä joukkueena. Kaikki olivat hyvin rentoutuneita, menivät sinne ja tekivät työnsä, Graham Hansen sanoi turnauksen virallisilla nettisivuilla.

Myös Sjögren ylisti joukkuehenkeä.

– Jos voitamme, voitamme joukkueena, ja jos häviämme, häviämme yhdessä. Joukkueessamme ei ole syntipukkeja. Ingrid Engen vähän epäili, haluaako hän ampua, mutta hän päätti tehdä sen. Hän meni sinne ja teki sen.

Lue myös:

Miljoonatarjous! Naisten MM-kisojen maalitykkiä ollaan viemässä Chelsean paitaan suomalaispelaajan joukkuekaveriksi

Saksa eteni odotetusti puolivälieriin, Superhaukkojen liito loppui – katso puhuttavat VAR-tuomiot

MM-kisojen kohusääntö muuttuu kesken kisojen – Kansainvälinen jalkapalloliitto huolestui maalivahtien mahdollisista ulosajoista

Suosittelemme