Hyppää sisältöön

Huittinen pistää hanttiin: Haluamme säilyttää vankilan

Rikosseuraamuslaitos suunnittelee Satakunnan vankilan lakkauttamista kymmenen vuoden sisällä.

Vankila
Rikosseuraamuslaitos suunnittelee Satakunnan vankilan lakkauttamista. Vankilalla on osastot Huittisissa ja Säkylässä. Kuva: Tapio Termonen / Yle
Päivi Meritähti

Huittisten kaupunki ei niele Rikosseuraamuslaitoksen suunnitelmia Satakunnan vankilan sulkemisesta.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Satakunnan vankila lakkautettaisiin kymmenen vuoden sisällä. Se haluaa keskittää Suomen vankilatoiminnot kasvukeskuksiin.

Huittisten kaupunki aikoo taistella vastaan jo tällä hallituskaudella.

– Olemme keskustelleet asiasta maakuntaliiton johdon kanssa ja tulemme varmasti vaikuttamaan ministeritasolla jo tässä hallituksessa, vaikka suunnitelma koskeekin seuraavan hallituksen asioita, kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa toteaa.

Peltomaa uskoo, että moni asia puoltaa vankilan säilymistä Huittisissa. Kaupunki pystyy hänen mukaansa tarjoamaan kaikki tarvittavat palvelut ja julkinen liikenne alueella toimii.

– Ei iso keskus ole aina paras mahdollinen miljöö vankilalle. Esimerkiksi luonnonarvot, maaseutumainen ympäristö ja niihin liittyvät asiat voivat olla tärkeitä myös vankeinhoidossa. Tämä pitäisi huomioida.

Satakunnan vankilalla on yksiköt Huittisissa ja Säkylän Köyliössä. Köyliön osastolla on suljettuja vankipaikkoja 73 ja Huittisten osastolla avolaitospaikkoja 107. Satakunnan vankilassa työskentelee lähes 90 henkilöä.

Suosittelemme sinulle