Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hurjaa huumaa! Naisten MM-futiksen huippupelin lipusta pitää pulittaa yli 300 euroa

Pariisin Parc des Princes -stadionilla pelattava Ranskan ja Yhdysvaltojen MM-puolivälierä kiinnostaa todella paljon.

Ranskan MM-fanit
Ranskan naisten jalkapallomaajoukkue on saanut kovaa kannustusta MM-kotikisoissa. Kuva: Alex Grimm/Getty Images
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälierät alkavat torstaina ottelulla Englanti–Norja, mutta perjantain ottelu emäntäjoukkue Ranskan ja kisojen ennakkosuosikin Yhdysvaltojen on omassa luokassaan kiinnostavuudessa. Ottelu on loppuunmyyty.

Keskiviikkoaamuna lippujen välityspaikassa Stubhubissa sai maksaa lipusta peliin vähintään 305 euroa. Sillä summalla irtosi paikka Pariisin Parc des Princes –stadionin ylimpiin katsomonosiin. VIP-lippu oli tarjolla halvimmillaan 1100 eurolla. Normaalipun hintahaitari oli 15–57 euroa. Stadion vetää 45 600 katsojaa.

Amerikkalainen urheilumediajätti ESPN kertoi keskiviikkona, että lippujen hinnat ovat rikkomassa ennätyksiä naisten palloilussa. ESPN siteeraa seatgeek.com-sivustoa, jonka mukaan neljä vuotta sitten Kanadassa pelattujen MM-kisojen finaaliin kallein lippu maksoi 368 Yhdysvaltojen dollaria eli nykykurssilla noin 323 euroa. Ottelussa kohtasivat Yhdysvallat ja Japani.

SeatGeekin mukaan naisten jääkiekon katsomisesta paikan päällä on saanut maksaa eniten jääkiekon MM-kisoissa 2013, kun Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat Kanadassa. Keskimääräinen lipunmyyntihinta oli noin 114 Yhdysvaltojen dollaria. Vuoden 2015 tenniksen Yhdysvaltojen avointen finaalissa Flavia Pennettan ja Roberta Vincin välillä lippujen hinta oli keskimäärin 438 Yhdysvaltojen dollaria eli nyt noin 385 euroa.

Ranskan MM-kisojen ottelut eivät ole kuitenkaan muuten herättäneet perjantain superottelun kaltaista huumaa paikan päällä. Esimerkiksi puolivälieristä Norjan ja Englannin otteluun torstaille on vielä varattavissa lippuja Fifan verkkosivujen kautta. Hintahaitari on sama kaikissa puolivälierissä eli 15–57 euroa.

Kisojen aikana lipunmyynti on aiheuttanut paljon kohinaa. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti kisojen avausviikonlopun jälkeen, että MM-otteluihin on myyty yhteensä yli miljoona lippua. Pian Fifa joutui kuitenkin vetämään takaisin tiedotettaan. Alkuperäisiin lukemiin oli laskettu esimerkiksi ilmaiseksi peleihin tulevat VIP-henkilöt ja lääkintähenkilökunta.

Fifa kertoi kuitenkin ESPN:lle, että keskiviikkona oli nyt yli miljoona lippua on varattu. Loppuunmyytyjä otteluita on 11 ja stadionien täyttöaste on 70 prosenttia. Neljä vuotta sitten Kanadassa tehtiin naisten MM-futiksen yleisöennätys. Silloin lippuja myytiin noin 1,35 miljoonaa kappaletta.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue lisää:

"Tuomareita kohtaan epäreilu tilanne" – Yle Urheilu selvitti, kuinka paljon kohutut videotarkistukset ovat vieneet aikaa MM-kisoissa

Kuukausia odotettu superpeli, tyylien taisto sekä Norjan ja Ruotsin mahdollisuus komeaan saavutukseen – lue analyysit ja tiedät asetelmat MM-jalkapallon huimiin puolivälieriin

Suosittelemme